“Ja, Pink Panter” – Gostovanje Olivere Ćirković oduševilo publiku u ZTC-u!

199
Olivera Ćirković, nekad uspješna košarkašica, bivša reprezentativka Jugoslavije, a potom i mozak svih operacija zloglasne bande Pink Panter, poznata pod nadimkom Žena Zmaj, gostovala je večeras u Rijeci, u Zapadnom trgovačkom centru u sklopu ZTC Caffea.
Ova impozantna žena, visoka 193 centimetara, plijeni energijom, a koliko je njezin neobičan i uzbudljiv životni put intrigantan publici, najbolje svjedoči broj okupljenih u ZTC Caffeu.
Nakon njezina pojavljivanja na Interliberu u Zagrebu u studenom 2018. i predstavljanja autobiografske knjige “Ja, Pink Panter”, gostovanja Olivere Ćirković privlače osobitu pozornost. Olivera je bila osuđena na 32 godine zatvora, teretili su je za116 teških krađa, tri oružane pljačke, a broj krađa koje je počinila mjeri se u tisućama. Brojkama se Olivera ne zamara i ne želi baš sve otkrivati. Uostalom, taj je život iza nje.
Ukupno je odslužila sedam i pol godina zatvora, a o vrijednosti opljačkanoga blaga može se samo nagađati. Govori se o iznosu od 500 milijuna dolara. Na ova pitanja Olivera odgovara tek smiješkom. Naravno, svaka se uspješna “akcija” i prikladno proslavljala, u pinkpanterskom stilu, novac se sticao brzo, a trošio još brže, slavilo se onako kako to znaju samo Pink Panteri, kazala je kroz smijeh Olivera.
Na večerašnjem nastupu u ZTC Caffetu odgovarala je na pisana pitanja publike, a prvih deset sretnika dobilo je na poklon njezinu knjigu “Ja Pink Panter”.
Svaki poraz pretvori u pobjedu!
U razgovoru uoči nastupa Olivera Ćirković nam je kazala kako su ljudi na njezinim promocijama silno radoznali, uzbuđeni, ali sramežljivi, neugodno im je postavljati pitanja, pa joj se ideja da ih ispisuju svidjela.
Slobodniji su, a ja sam spremna na sve odgovore. Ovakva interakcija s publikom je super, to mi je odlično i odgovara mi. Pitanja su uglavnom očekivana, ne zanima ih moj život, moja biografija, sportska i normalna, više onaj dio gdje sam iskočila iz realnog, što je i normalno. U svom obraćanju ljudima uvijek imam poruku, a to je da svaki poraz možeš pretvoriti u pobjedu. Ja sam ga pretvorila u pobjedu. Treba se boriti, nikada ne treba ustuknuti. Kukavice niti ne počinju, slabići odustaju, a jaki nikada ne odustaju“, kazala nam je u jednom dahu Olivera Ćirković.
Brojnoj pubilici u ZTC Caffeu ispričala je fragmente svoga gotovo filmskog života, trenutaka kada je iz sportskog života iskliznula u jedan posve novi, kriminalni život. Priznaje kako se ništa od toga nije dogodilo odjednom, razloge dijelom pripisuje i svome karakteru. Po prirodi je neposlušna, ne voli zakone, kaže Olivera, zapravo neukrotiva, i čini se da je upravo to čini ljudima mangetski privlačnom.
“Poštena kradljivica”
Naziva se “grešnim anđelom”, “poštenom kradljivicom” jer njezinim krađama, veli, nitko osim banaka i osiguravajućih društava nije bio oštećen.
Nakon sportske karijere, rekla bih sportske bajke, suočila sam se sa svijetom koji nije bio tako bajkovit. Bilo je tu laži, prijevara. Naišla sam na zid, morala sam neke podmićivati, regirala sam burno, izabrala sam ekstreman put, ali sam njime osigurala i ekstremnu slobodu, a onda se dogodio zatvor“, kazala je Olivera svjesna koliko je cijena bila visoka.
Nije mi žao, sve što sam radila, pošteno sam platila. Nisam Uma Thurman ni Kill Bill, stvarna sam. Jedino mi je žao zbog sina“, otvorena je Olivera. Jasno je da su godine njezina izbivnja, provedene u zatvoru ostavile traga.
“Ima li veće kazne za roditelja od grižnje savjesti”, kaže Olivera. Ponosno govori o sinu, koji je sve preživio i odrastalo u snažnog i dobrog mladića. Sigurna sam u njegove izbore, kaže Olivera. Publiku je zaintigirala pričom o bijegu iz zatvora kojeg naziva “tvornicom zla“, “zološkim vrtom u kojem vlada zakon jačega“.
Žene su podmuklije…
Slomiš se tisuću puta. Izborila sam se za svoje mjesto, slikarski talent mi je pomogao da zauzmem dobar položaj. Ženski zatvor teži je od muškog. Mi smo žene podmuklije, zavidne smo, nismo solidarne, lukavije smo od muškaraca“, ispričala je Olivera publici. No bijegom iz zatvora, uhićenjem i vraćanjem iza rešetaka izgubila je sve “povlastice”.
Knjiga “Ja, Pink Panter” govori o tim danima, pisana je, kaže Olivera, iskreno, otvoreno, iz perspektive osobe prvotno osuđene na 32 godine zatvora bez nade da će ranije okusiti slobodu.
Ipak, sudski epilog je u konačnici za Oliveru bio drugačiji, puštena je nakon odsluženih sedam i pol godina zatvora. Na pitanje iz publike je li joj poslije svega trebala psihoterapiju Olivera je spremno, uz osmijeh, uzvratila “ne, nikada, ja drugima mogu pomoći…mogu zavesti i psihoterapeute…”
Ne brinem se za budućnost, dobra sam u svemu što radim. Sada sam bogati pisac, zato dođite da vam ja napravim PR“, našalila se Olivera Ćirković.
https://www.teklic.hr/lifestyle/sefica-svih-operacija-bande-pink-panther-gosca-je-ovogodisnjeg-interlibera-i-medu-kriminalcima-postoji-kodeks-casti-vazno-je-drzati-do-sebe/

,

Komentari