J.Lenon dečko koji ne obećava i Ljubomora u Art kinu

315

Prvi planovi izražajnih lica, prekrasna fotografija Johna Mathiesona, voda i zastrašujuća velebna internatska zgrada dominiraju Ljubomorom (Cracks) redateljice Jordan Scott.
Od 2. lipnja do 8. lipnja u Art-kinu Croatia u Rijeci krenite na putovanje u strogi i elitni engleski djevojački internat 1930-ih gdje vladaju posebna pravila i posebni odnosi.

Debi redateljice Jordan Scott, smješten u fascinantni krajobraz prepun vode, vodi nas u djevojački internat 1934. i upoznaje s grupom učenica na čelu s Di (Juno Temple), fasciniranima instruktoricom plivanja, zagonetnom i karizmatičnom gospođicom G (Eva Green). Njihov međuovisan odnos mijenja se dolaskom Fiamme (Maria Valverde), čija tamna ljepota opčinjava Gospođicu G i istiskuje Di kao njezinu dosadašnju ljubimicu. Atmosfera potisnute erotske čežnje otvara put histeriji…

Britansko-irska drama Ljubomora (Cracks) o odnosima skupine djevojaka unutar engleskog djevojačkog internata 1930-ih dugometražni je debi Jordan Scott, kćerke Ridleya Scotta, koji je uz Tonyja Scotta bio i izvršni producent filma.

U glavnoj je ulozi gospođice G je Eva Green, koja je debitirala u Bertoluccijevim Sanjarima, a naveću slavu donijela joj je glavna ženska uloga u filmu Casino Royale .
Uz nju se pojavljuju mlade i uspješne glumice -Španjolka María Valverde (dobitnica Goye 2004. za The Weakness of the Bolshevik) i Juno Temple, kći redatelja Juliena Templea (The Filth and The Fury).
Direktor fotografije John Mathieson poznat je po filmovima Gladijator, Fantom u operi, Hannibal i Kraljevstvo nebesko, dobitnik je nagrade BAFTA i dvaput nominiran za Oscara.

PRIČA O IKONI ROCK’N’ROLLA JOHN LENNON: DEČKO KOJI NE OBEĆAVA (NOWHERE BOY) U ART-KINU CROATIA

Mladi John Lennon hvata se svoje gitare po prvi put, a vi ste pozvani podijeliti s njime to iskustvo. Od 2. do 8. lipnja u Art-kino Croatia u Rijeci stiže priča o ikoni rock’n’rolla – biografska glazbena drama o Johnu Lennonu – John Lennon: Dečko koji ne obećava (Nowhere Boy) redateljice Sam Taylor-Wood.

Zamislite djetinjstvo Johna Lennona… Liverpool 1955. godine: pametan i nemiran petnaestogodišnjak koji je željan iskustava. U obitelji punoj tajni dvije nevjerojatne žene sukobljavaju se oko njega. John bježi u nov i uzbudljiv svijet rock ’n’ rolla gdje nalazi srodnu dušu u tinejdžeru Paulu McCartneyju.
Tek što John započne svoj novi život, dogodi se tragedija. No vedar mladić pronalazi svoj glas i njegova ikona eksplodira diljem svijeta.

“Aaron Johnson ne nalikuje na Lennona, ali uspijeva uhvatiti njegovu karakterističnu nestašnost pomiješanu s boli. Duff i Scott Thomas su izvanredne i otkrivaju kako je Lennonov odnos s ove dvije sukobljene sestre obilježio njegov karakter. Film John Lennon: Dečko koji ne obećava je dovoljno pametno napravljen da ne dopušta da sva čarolija iscuri van. Možete to čuti u Lennonovoj glazbi koji svira u vašoj glavi dok film izvodi svoju suptilnu magiju. ” Peter Travers, Rolling Stone

Komentari