Izložbom “Zvončari” Daria Jurjevića “Samovar Art Wall” obilježava peto godišnje doba

42

U riječkom Samovar baru  na Trgu Matije Vlačića Flaciusa 2 u u ponedjeljak 17. veljače, u 18 sati, otvara se izložba fotografija „Zvončari“ autora Daria Jurjevića.

Dario Jurjević rođen u Rijeci 1960.ggodine, a fotografijom se aktivno bavi od 1996.godine. Iza njega su četiri samostalne izložbe, a član je foto kluba Rijeka i HDLU Rijeka.

Galeriju njegovih dosadašnjih radova moguće je pogledati na www.flickr.com/photos/minas60.

O izložbi „Zvončari“ autor kaže: “Kad zatrubi Antonjski rog, zazvone i njihova zvona. Zvončari kreću obahajati svoj kraj, tjerati zimu i zle duhove, pri tome su glasni, šareni i vrlo dojmljivi. I privlače mene i moj fotoaparat, da ih zabilježim, da ih pokažem svima. Da podržim tradiciju koja nas svih veseli.”

Ovom izložbom Samovar Art Wall obilježava peto godišnje doba. Njihov zid ovaj će put ispuniti fotografije tradicije i tihe buke, upravo u trenutku finala petog godišnjeg doba.

Otvorenje i druženje s autorom održat će se u ponedjeljak, 17.veljače 2020 s početkom u 18sati. Izložba ostaje otvorena mjesec dana.

Samovar bar pokrenuo je projekt „Samovar Art Wall“ koji za cilj ima okupiti umjetnike i kreativce, prvenstveno na lokalnoj razini.
Jedan zid sa 12 okvira – to je „platno“ na kojem će se svaki mjesec organizirati izložba, te na taj način potaknuti kreativno izražavanje i interakciju građana.
Svi zainteresirani mogu se javiti na info.samovarbar@gmail.com.

Komentari