Izložba fotografija “Unije 2013.”

71
unije

unije
Izložba fotografija uz promociju filma s volonterske ekološko-umjetničke akcije „Unije 2013“ otvara se u utorak 29. listopada u 20 sati u Erste Clubu poslovnici za mlade u Rijeci, Frana Supila 6.

Volonterska ekološko-umjetnička akcija „Unije 2013“, koja predstavlja spoj ekoloških i umjetničkih aktivnosti mladih volontera-studenata Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, Zagreba i Osijeka te drugih srodnih fakulteta iz Hrvatske, ali i inozemstva održana je ove godine na otoku Unije, četvrtu godinu za redom, u razdoblju od 12. do 22. srpnja.

Akcija „Unije“ ima edukativni, kulturni, umjetnički, ekološki, socijalni te stvaralački karakter. Spajanje volonterstva, kreativnosti, ekologije i višestruke korisnosti – vrijednosti su ove akcije. Udruga „Obala naših unuka“ organizator je ove hvalevrijedne akcije. Akcija „Unije“ sastavni dio je projekta hEARTh u sklopu kojega Udruga planira oformiti flotu (matični brod s više manjih interventnih brodica) na kojoj bi mladi volonteri, iz Europe, a i šire, boravili na brodu i sudjelovali u čišćenju nepristupačnih dijelova obale Jadrana.

Udruga “Obala naših unuka” je osnovana 2008. s ciljevima: „…razviti svijest o potrebi sistematičnog i trajnog čišćenja obale Jadranskog mora te poticati i podizati ekološku svijest građana Republike Hrvatske, posebice mladih naraštaja“. Udruga provodi dva osnovna projekta u skladu s navedenim ciljevima, a to su snimanje obale i ekološke aktivnosti.

Izložba u Erste Clubu ostaje otvorena do zaključno 28. studenog ove godine. Publika će moći razgledati izložbu od ponedjeljka do petka od 8:30 do 16:30 sati.

Komentari