Izložba dječjih radova nastalih u okviru Dječjeg programa ovogodišnjeg Porto Etno festivala

30

U srijedu 2. listopada 2019. u 17 sati u prostoru Mjesnog odbora “Mlaka” u Ulici Giuseppe Duella 2, otvara se izložba dječjih slikarskih radova nastalih u okviru Dječjeg programa ovogodišnjeg Porto Etno festivala.

Mala dječja slikarska radionica bila je dio zabavnog i edukativnog programa za djecu, u dobi od tri do šest godina, a održana je u Osnovnoj školi/Scuola Elementare Dolac u Rijeci 08. rujna.2019. godine, uz mentorsko vodstvo Vladimira Provčija, diplomiranog slikara iz udruge nacionalne manjine Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ.

Mali polaznici su crtali i slikali te pokazali izrazitu kretivnost likovnog jezika stvorivši tridesetak slikarskih radova. Izrazili su se akvarelom u tehnici rada sa slamčicom i kistom. Uobličavali su slike brojeva i na kraju se iskazali i u slobodnoj temi, pokazavši veliki interes za predmete oko sebe.

“Male su umjetnice i umjetnici radili samostalno uz zavidno poznavanje likovnosti i pismenosti. Radionica je nadasve bila vrlo uspješna, djeca su radu pristupila s ozbiljnošću i disciplinom a ujedno i s velikim interesom i veseljem. Bili su prisutni i roditelji koji su promatrali rad svojih mališana. Njihova prisutnost je djeci davala podstrijek ka uspješnosti,” kazao je voditelj radionice Vladimir Provči.

Izložba će se moći razgledati do 16. listopada 2019. u radnom vremenu tajništva MO Mlaka.

Komentari