Izložba „25 godina poslije“ na postamentima na Korzu

13
Izvor: Grad Rijeka

Na postamentima na Korzu održano je otvorenje izložbe fotografija „25 godina poslije“ u sklopu obilježavanja 25. godišnjice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Otvorenju izložbe prisustvovali su potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik županijske Skupštine Erik Fabijanić te predsjednik USPDR „Ajkula“ Perica Prpić.

Otvorenje je započelo pjesmom „I u ratu i u miru – ljubim te moja Hrvatska“, kao jednom od prvih aktivnosti projekta „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995.-2020.“ nakon koje se Perica Prpić, predsjednik USPDR „Ajkula“, zahvalio svima koji su na njemu radili.

Otvorenje-izložbe-25-godina-kasnije-6-900×600
Izvor: Grad Rijeka

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako je ova izložba pokazatelj trenutaka kojima se osvrćemo emocijama i srcem iako je prošlo već četvrt stoljeća. Smatra kako fotografijama koje su postavljene na postamentima na Korzu iskazujemo znak sjećanja na djelovanje Rijeke i Primorsko-goranske županije u ratnom razdoblju. Erik Fabijanić, predsjednik županijske Skupštine složio se da su grad Rijeka i PGŽ dali veliki doprinos i djelovali ne samo na lokalnoj razini, već na području cijele Hrvatske. Odao je čast, poštovanje i posvetu svim žrtvama područja PGŽ-a, od kojih brojimo 222 žrtve.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je čestitao i zahvalio svim hrvatskim braniteljima ovog područja, te pozvao da svi zajedno nastave raditi za dobrobit Republike Hrvatske jednakim entuzijazmom. Također se zahvalio svima koji su sudjelovali na projektu i nada se kako će u budućnosti biti više suradnje ovakve vrste.

Izložba prikazuje ratni put postrojbi iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije u VRO Oluja i dio je projekta „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995. – 2020.“ kojim se, u organizaciji Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ i Udruga proisteklim iz Domovinskog rata Primorsko-goranske županije, obilježava 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Izložba će na postamentima na Korzu biti postavljena do 10. kolovoza 2020. godine.

 

Komentari