Igor Geržina objavio božićni album “Svim na zemlji”

309
Saksofonist Igor Geržina objavio je album s instrumentalnim obradama hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama.Najmoćniji instrument u božićnom ruhu donosi najljepše tradicijske napjeve u izvedbi ovog vrhunskog instrumentalista.
Za prošli Božić dobio sam pravu inspiraciju i konkretnu ideju kako bi moj božićni album trebao zvučati: instrumentalno, toplo, intimno i odsvirano bez puno produkcijskih zahvata, što prirodnije“, izjavio je Geržina povodom izlaska albuma.

Album “Svim na zemlji” sadrži 12 autentičnih hrvatskih tradicijskih napjeva u instrumentalnim obradama na jednom od najljepših instrumenata te u izvedbi našeg svjetski poznatog saksofonista Igora Geržine, dobitnika mnogobrojnih nagrada i suradnika na brojnim diskografskim izdanjima najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda.

U nikad boljem instrumentalnom ruhu i virtuoznoj Geržininoj izvedbi na albumu su predstavljene najpopularnije tradicionalne božićne pjesme koje predstavljaju hrvatsku kulturnu baštinu i koje se pjevaju u blagdansko vrijeme te su uvijek rado slušane. Geržina na božićnom allbumu nastavlja odlične suradnje s najpoznatijim studijskim glazbenicima, pa je uz njega dugogodišnji kolega i vrhunski klavijaturist Jurica Leikauff, jedan od najperspektivnijih mladih studijskih bubnjara u Hrvatskoj – Mario Klarić, talentirani jazz gitarist Elvis Penava te na basu jedan od veterana zagrebačke rock scene, glazbenik Dubravko Dudo Vorih.
https://www.svimnazemlji.com/
Htio sam da album zvuči svečano s božićnim ugođajem, da bude pomalo jazzy i funky, čak i gospel, ali da ipak zadrži prepoznatljivost i ljepotu hrvatskih tradicijskih božićnih napjeva. Znao sam da za to trebam odlične glazbenike koji, osim što dobro sviraju, trebaju razumjeti moju zamisao i biti sposobni provesti ju u zvučni zapis. To sam mogao samo uz potporu mojih najbližih suradnika“, rekao je Igor.
Tople melodije obrađene na najljepšem glazbenom instrumentu u sjajnim izvedbama ovog virtuoza na saksofonu zasigurno će vam dodatno ugrijati srca i učiniti vam najomiljeniji blagdan još ljepšim u krugu najmilijih.

Komentari