I Predsjednik na lzožbi hrvatskog dizajna 0910

77

Na poziv Upravnog odbora HDD-a, Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u subotu, 23. listopada 2010. u 10.40 sati posjetit će Izložbu hrvatskog dizajna 0910 u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

Izložbu će razgledati uz stručno vodstvo Ire Payer, predsjednice HDD-a, Davora Brukete i Koraljke Vlajo, potpredsjednika HDD-a, te Vedrana Gulina, člana Upravnog odbora. Ovom događaju prisustvovat će i selektori te neki od nagrađenih autora.

Zbog izuzetno velikog interesa koji je izložba izazvala uslijed čega je i produžena do 31. listopada 2010. Upravni odbor uputio je poseban poziv Predsjedniku u namjeri da ukaže na značaj koji dizajn ima za razvoj hrvatskog gospodarstva. Ovakve izložbe izvrstan su medij za popularizaciju dizajna u široj javnost, za dodatnu edukaciju budućih profesionalaca, te za podizanje razine razumijevanja dizajna u društvu. Veliki interes javnost dokaz je kako su naša dugogodišnja nastojanja da dizajn učinimo prisutnijim u našem društvu te ukažemo na njegovu važnost urodila plodom.

Izložba zorno prikazuje niz načina kojima dizajn služi društvu: kao sredstvo poboljšanja kvalitete života društvene zajednice te kao značajan čimbenik razvoja konkurentnog gospodarstva. Kvaliteta dijela izloženih radova prepoznata je i u inozemstvu te su mnogi od autora dobitnici značajnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Komentari