Ljeto na Gradini ugostit će Tarika Filipovića, Eciju Ojdanić, Marka Tolju i brojne druge izvođače, donosimo program za cijelo ljeto

25

Manifestacija Ljeto na Gradini već dugi niz godina priprema ljetni program u sklopu kojeg se predstavljaju brojni umjetnici, glazbenici, performeri, plesači, pa čak i znanstvenici.

Ovogodišnje 14. izdanje Ljeta na Gradini obuhvaćat će čak 20 programa – koncertnih nastupa, predstava, performansa, mjuzikla, edukativnih sadržaja te modnih trenutaka i jedne gastro priče kroz koje će se publici predstaviti čak 327 sudionika.

Manifestacija započinje 6. srpnja uz plamenove 5000 svijeća i traje sve do 1. rujna kada će biti zaključeno manifestacijom Baltazar na Gradini.

Nakon Otvaranja Ljeta na Gradini: 5000 svijeća 10. srpnja slijedi Maratonovih 11 s Mijom Negovetić u glavnoj ulozi. Riječ je o zabavno glazbeno scenskom djelu i završnoj produkciji Studio Maraton tečajeva koji od jeseni 2019. postaju YAMAHA MUSIC SCHOOL, a u središtu je Mia Negovetić i još pedesetak polaznika Studija Maraton 2019. te članova Maraton banda i Čička Muzička.

City 45 20 pretvara Gradinu u modnu pistu, a na Trsatskoj će gradini ove godine doživjeti svoje šesto izdanje te se održava 13. lipnja. Monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića u izvedbi Tarika Filipovića održava se 16. srpnja. Predstava je inspirirana likom i djelom osebujnog Ćire Blaževića, nogometne ikone, ali i kultne ličnosti čiji je život ispunjen anegdotama ponukao Tarika Filipovića da njegov život prenese na kazališne daske.  

Plesna udruga Ri DANCE iz Rijeke, ponukana osjećajem ljubavi i povezanosti s primorskim zavičajem, osmišljava interdisciplinarnu predstavu “Čipka” koja na emotivan i maštovit način osvješćuje osjećaj doma, koristeći pritom primarno ples i pokret, ali i glas, glazbu i književnost kao medij. Gradina Dance Art u znaku čipke očekuje nas 18. srpnja.

20. srpnja svjetlosni efekti zavladat će Gradinom kada se održava Light transformation Gradina – neponovljiv vizualni doživljaj na vrhu gradaa 22. srpnja moći ćemo slušati Londonski Sutton Youth Concert Orchestra i Sutton Youth Concert Band. 

Ecija Ojdanić i njezino kazalište na Trsatsku gradinu stižu 24. srpnja s predstavom OtpisaNE. 27. srpnja očekuje nas BSH Trsat Castle | Adria Sunset Sessions – jedinstveni glazbeni koncept na vrhu grada, jedinstveni koncept dnevne party zabave. Mjesec srpanj završava Dječjim mjuziklom „Škola snova“, koji će 30. srpnja ispričati priču o ostvarenju snova protkanim glazbom, glumom i plesom.

Prvog dana kolovoza na Gradinu dolazi Marko Tolja, koji je, zanimljivo, i svoj prvi samostalni koncert u karijeri održao upravo na Trsatskoj Gradini. Još jedna predstava, 4. kolovoza, Kako misliš mene nema?! s Filipom Juričićem i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama stiže na Gradinu.

Od 6. do 8. kolovoza održavaju se Gradina no limit, dani vizualne kulture i komunikacija. 10. kolovoza nastupa Vanna, a 20. kolovoza Nikolina Tomljanović, dok ćemo 22. kolovoza moći čuti Hard rock zvukove riječke grupe Keops u unplugged verziji.

Manifestacija koja okuplja ono najbolje od kvarnerske kuhinje i sljubljuje gastronomiju s odličnom glazbom, Taste & Music održava se 25. kolovoza. Branimir Gazdik Quartet nastupa 27. kolovoza bit će posljednji dan poduzetničkog kampa visoke škole PAR kada će timovi prezentirati svoje ideje i pritom se natjecati za vrijedne nagrade. 

Ljeto na Gradini bit će zaključeno 1. rujna još jednom tematskom manifestacijom Baltazar na Gradini, koja je inspirirana činjenicom da je grad Rijeka poslužio kao nadahnuće tvrocima crtanog filma za kreiranje slavnog Baltazargrada.

Komentari