Ivica Butorac slijep je od rođenja. Oženjen je također slijepom osobom i imaju trinaestomjesečnu kćerkicu, koja je rođena posve zdrava. Pas kojega je Ivica Butorac imao umirovljen je, čime je njegovo kretanje i djelovanje ograničeno.

Njegova supruga odrasla je u domu za napuštenu djecu pa svakako istu sudbinu ne želi i svome djetetu. Bez psa vodiča obitelj Butorac nema mogućnost osobno brinuti o svom djetetu jer je njihova mobilnost jedan od osnovnih uvjeta osobnog odgoja djeteta. U protivnom, velika je vjerojatnost da će dijete biti dodijeljeno udomiteljskoj obitelji. Naime, jedno od načela Etičkog kodeksa Lionsa je „pomagati bližnjima i slabima, razumjeti one u tuzi i sve kojima je podrška potrebna“.Glazbom pomažemo

Donacije se prikupljaju uplatom na žiro račun otvoren posebno za ovu namjenu, kod PBZ d.d., IBAN HR 48 2340 0091 5108 6030 7. Za ulaznice po cijeni od 80 kn molimo da građani nazovu 0981916683, odnosno mogu ih kupiti na blagajni HKD-a sat vremena prije početka koncerta, znači od 19 do 20 sati.