Humanitarna akcija udruge Koga Briga: “Od Prasca do Prasca” plivajući za nabavu lokomata

35
5. Humanitarni plivački maraton “Od Prasca do Prasca” dio je programa Kultura življenja unutar projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture. Nositelj programa Kultura življenja je humanitarna udruga Koga briga.. u suradnji s brojnim partnerima.
Humanitarna udruga Koga briga.. i ove godine, peti put zaredom, organizira humanitarni plivački maraton Koga briga na dionici od Empeduja beach bara na Biviju do Morskog prasca na Kantridi. Kao i svake godine plivački maraton ima humanitarni karakter.
Nakon uspješnih humanitarnih akcija u Fužinama i 2. Brudetijade na Morskom prascu, nastavlja se akcija prikupljajanja novčanih sredstva za nabavu četiri lokomata – rehabilitacijskih uređaja koji pomažu u vraćanju funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih i djece.
Prijave se primaju u “Morskom prascu” 24. kolovoza od 14.00 do 16.00 sati. U 16.20 sati biti će organizirano kretanje BUS-om (Stanica Stadion) prema startu kod “Empeduje” na Biviju. Start plivanja je u 17.00 sati, dužina dionice 2.5 km a osiguravati će ga spasioci SK Poseidona. Maraton nije natjecateljske prirode i mogu sudjelovati ljudi različitih plivačkih sposobnosti. Kotizacija iznosi 50 kn (ili više po volji) a svaki sudionik će dobiti majicu Koga briga.., vreću sa startnim brojem za stvari koje se vraćaju na cilj, okrijepu, voće, porciju sardelica i zabavu uz koncert iznenađenja.
Organizatori pozivaju sve da se u subotu 24. kolovoza pridružite na startu petog izdanja humanitarnog plivačkog maratona i da na taj način pokažete da je i vas briga. I Dino Rađa, ambasador akcije, poziva vas da se pridružite!

Komentari