Hatebreed, Urban&4, Deafness by Noise i Quassar na Rokaj festu

231

Polako se popunjava line up ovogodišnjeg petog po redu Rokaj Festa. Nakon dvije godine pauze, ovaj često nazivan najveći hrvatski  rock festival, nastavlja tamo gdje je stao 2009.godine. Plejadu velikih imena na festivalu koji će se održati 7.i 8. lipnja na zagrebačkom Velesajmu, popunila su i nova četiri asa iz rukava.

Hatebreed – Jedan od najintenzivnijih i najimpresivnijih svjetskih live bandova vraća se u Hrvatsku nakon nekoliko godina, srušiti sve pred sobom na ovogodišnjem Rokaj festu! Američki hard core razarači u četvrtak 07.06. podsjetiti će domaću publiku zašto nose epitet “nezaustavljive live mašine”, kako su ih više puta prozvale inozemne tiskovine.

Urban & 4 – Predvođeni jednim od najboljih i najkarizmatičnijih vokala ovih prostora, Damirom Urbanom, ovaj sjajan kvintet donijet će na Rokaj dah rocka s Kvarnera. Urban i njegova četvorka spadaju u onaj red nepredvidljivih izvođača čiji je svaki koncert potpuno novi doživljaj. Svirka na Rokaju bit će njihov prvi veliki zagrebački koncert u 2012. godini.

Deafness By Noise – Jako je malo hrvatskih bendova koji u svijetu uživaju takav ugled kao samoborski Deafness By Noise. Više od 20 godina beskompromisne borbe na prvoj liniji HC fronte donijeli su im respect publike, ali i bezrezervnu podršku veličina kao što su Biohazard, Sick Of It All, Madball ili Agnostic Front. Svi oni pojavljuju se u traileru za posljednji DBN album “Aim To Please”. Ovi kultni hardkoraši dolaze na naš festival zavrtjeti pravi domaći mosh pit.

Quasarr – Ovaj profinjeni indie pop rock sastav s dva sjajna albuma osvojili su domaću publiku i medije i pokazali iznimnu širinu i snagu nadaleko poznate riječke glazbene scene. Quasarr je uspio uživo spojiti loopove s violinama, pop pjesme sa zborom, klasičan rock koncert s performanceom i sve će nam to još jednom prezentirati na Rokaj Festu.

Za sada su svoj nastup na Rokaj festu potvrdili – TBF, Urban&4, Enter Shikari, Lagwagon, Skindred, Hatebreed, Nina Romić, Theophilus London, S.A.R.S., Quasarr, Pasi-koji će nastupiti u četvrtak, 7.ožujka a Slayer, Mastodon, Gojira, Father, Igut, PipsChips&Videoclips, Deafness By Noise, Roots Manuva i General Woo na scenu nastupaju u petak, 8. ožujka. Bit će zanimljivo vidjeti kako će „rokanje“ funkcionirati u novom koncertnom prostoru Velesajma(do sada bio na zagrebačkoj Šalati i Jarunu), s do sad najjačim glazbenim programom.

Za sve koji planiraju uživati u dobrom rocku, važno je znati kako su jednodnevne ulaznice po povoljnijoj cijeni od 170kn u prodaji od 9.do 22 ožujka, stoga požurite! Za one koji se vode logikom „u zadnji čas“ te iste ulaznice imat će priliku kupiti u posljednjem tjednu uoči festivala, od 01. do 06. lipnja.

Festivalske ulaznice za oba dana Rokaj festa u prodaji su po cijeni od 230 kn, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventim-a diljem Hrvatske i inozemstva te na www.eventim.hr.

Komentari