Habana Social Club rasplesao Riječane na Trsatskoj gradini

Kroz dva sata koncerta, ovi su fantastični Kubanci bez prestanka donosili atmosferu svakodnevice u Havani...

388

Sinoć, 11. kolovoza 2016. godine, održan je koncert kubanskog sastava Habana Social Club na prepunoj Trsatskoj gradini u sklopu 11. po redu Ljeta na Gradini.

Iako je večer dosegla tek nekih osamnaestak stupnjeva, vruće atmosfere nije nedostajalo. U Rijeku je stiglo četrnaest vedrih, nasmijanih i glasnih Kubanaca koji su došli širiti dobre vibracije na predivnu Trsatsku gradinu.

Habana Social Club čini deset vrhunskih glazbenika i četiri plesača, a u Hrvatsku su stigli u sklopu europske turneje Realmente Cuba Tour, dok je Rijeka bila četvrti grad u kojem su nastupili.

Kroz dva sata koncerta, ovi su fantastični Kubanci bez prestanka donosili atmosferu havanske svakodnevice, a svirali su pjesme koje nikoga nisu ostavljale ravnodušnima. Od svojih autorskih pjesama, obrada nekoliko svjetskih hitova poput „Bailando“ Enriquea Iglesiasa pa sve do megapopularne „Chan Chan“ jednog od najvećih kubanskih legendi Compay Segunda, a koja je postala zaštitni znak „Buena Vista Social Cluba“, do tradicionalne „Guantanamera“ za vrijeme koje je publika uz vodstvo frontmena pjevala stihove vjerojatno najpoznatije kubanske pjesme svih vremena.

habana social club3

Atmosferu su dodatno žarile i palile prekrasne plesačice koje su svojim plesom tjerale sve okupljene na cupkanje s jedne noge na drugu u ritmu kubanskih nota, dok su oni vještiji i hrabriji zauzeli središnje mjesto ispred pozornice te se zajednički upustili u uživanje u salsi, rumbi i svemu ostalome što Kubu čini Kubom.

Frontmen Habana Social Cluba tijekom cijelog se koncerta obraćao publici na svom materinjem jeziku, no izgleda, jezične barijere nije bilo. Svi su razumjeli što simpatični Kubanac traži od njih i cijeli koncert se odvijao u prijateljskoj, toploj atmosferi. Koliko je pozitivna atmosfera bila, svjedoči i trenutak kad su se na poziv glazbenika, dvije žene popele na pozornicu i plesale zajedno sa svima.

Svijet ne treba čeznuti, Buena Vista Social Club ima dostojne nasljednike – Habana Social Club zaista živi glazbu te će nas sigurno nastaviti tjerati na ples i uživanje u toplim notama daleke Kube.

Komentari