Gastro line-up Fuliranja na Moru

25
Fuliranje na moru svoje prvo izdanje predstavlja s moćnim glazbenim, ali i gastro line up-om. Održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a osim 12 sjajnih bendova i glazbenika (pogledati na www.fuliranje.com) popis gastro headlinera jednako je privlačan. Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova. Konobu Boba predstavit će njezin chef Vjeko Bašić, kojeg je 2018. godine prestižni svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio Chefom godine. Na „to eat“ listu obavezno treba staviti njegove arancine od sušene ribe i šalšu od pomidora.
Arancini by konoba Boba
Arancini by konoba Boba
Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focaccia s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma.
Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti ni deliciju restorana Prova koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati „Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata.“
Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu, konoba Tereža će servirati „kornatsku janjetinu s bižima“, tradicionalno jelo ovoga kraja, a najpoznatiji čuvar gastro tradicije skradinskoga kraja, Ante Pižić, pripremat će posebnu gastro atrakciju – autentični skradinski rižot, kojeg je u planetarno popularnoj seriji “No Reservations” globalno promovirao i Anthony Bourdain.
Janjetina s bižima by konoba Tereža
Janjetina s bižima by konoba Tereža
Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz The Garden Resorta. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastro kombinacijama s piletinom i svinjetinom, a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja.
Poke bowl by Marko Palfi
Poke bowl by Marko Palfi
Beyond vege burger by Marko Palfi
Beyond vege burger by Marko Palfi

Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kn za festivalsku, tj. 130 kn za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1.8., a potom rastu na 480 kn, tj. 160 kn. Ulaznice  potražite na www.ticketshop.hr

Komentari