Fuzija 1

86

U subotu, 23. listopada u 19,30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku bit će premijerno izvedena predstava Teatra Rubikon “Fuzija 1”. Radi se o kazališnom eksperimentu spajanja elemenata 6 različitih predstava koje su nastale od 1996. do danas: Leonardov kod, Va (RI) jacije, Romeo i Ofelija, Julija i Hamlet,…, Sestre, Nula te InterNetWork.

Kako su na konferenciji za novinare istaknuli autor i redatelj predstave Zvonimir Peranić te jedna od izvođača Nikolina Hrga, osim združivanja autorskih projekata Rubikona, u novoj predstavi ispreplest će se svjetovi Shakespearea, Čehova i Lorce, a dramaturšku bitnost čine elementi koji su “preživjeli”, za razliku od onih koji su iz originalnih predstava izbrisani.

“Ovim neobičnim projektom stvaraju se isprepletene atmosfere koje se različito mogu pratiti u ovisnosti jeli gledatelj gledao, ili pak nije, elemente iz koje se gradi Fuzija. Kada se iscrpi materijal za fuzijsku reakciju, ona prestaje i ostavlja ili ništavilo ili pokreće ponovni ciklus. Ova činjenica se odražava i na dramaturgiju predstave koja izgrađeni svijet pretvara u ništavilo, urušavajući emocije, poput vremena u kojem živimo,” ističu članovi Rubikona, dodajući kako “Fuzija 1” nastaje u prepoznatljivoj poetici ovog riječkog kazališta.

Komentari