Footloose oduševio Opatiju

351

Mnogobrojna publika, među kojima je bilo i puno javnih osoba, okupljena na opatijskoj Ljetnoj pozornici, glasnim i dugim skandiranjem i ovacijama, nije dozvolila ansamblu Footloose-a da ode sa scene! Footloose je u srijedu navečer, u sklopu “Festivala mjuzikla”, na najbolji mogući način otvorio manifestaciju koja predstavlja dobrodošlu novost u ponudi ovog mirnog turističkog bisera pod obroncima Učke.

No u Opatiji je ove vruće lipanjske noći bilo sve samo ne mirno. Energičnom pjesmom i plesom, “lakonoga” je ekipa “Footloose-a” raspjevala i rasplesala sve posjetitelje Ljetne pozornice ali i slučajne šetače na poznatoj šetnici “Lungomare” do koje su dopirali zvuci ovog glazbeno-scenskog spektakla. Mjuzikl, koji je u hrvatskoj inačici režirao i koreografirao proslavljeni Igor Barberić, prva je privatna produkcija mjuzikla na Broadwayski način u Hrvatskoj ali i regiji. Ovaj spektakularni mjuzikl dva je mjeseca bez daha ostavljao zagrebačku publiku, a sada je na ljetnoj turneji u sklopu koje je, nakon nezaboravnog nastupa u pulskoj Areni, posjetio i Opatiju.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pjevači Damir Urban, Martina Vrbos, Dražen Turina – Šajeta, modni dizajner Juraj Zigman, glumice Jasna Palić i Mila Elegović, poduzetnica i kći poznate Žuži Jelinek – Diana Marazza Jelinek ali i brojni drugi poznati Hrvati i pripadnici kulturne, političke, estradne i društvene elite došli su pogledati kako ovaj poznati mjuzikl izgleda u hrvatskoj inačici. “Wow! Ja bih još! Ovo je nevjerojatno i prekrasno, čestitam!” rekla je vidno ushićena glumica Mila Elegović koja zrači pozitivnom energijom.

Opatijski je nastup bio posebno emotivan i za nekoliko Riječana koji su članovi ansambla postali nakon što su, između više od 700 prijavljenih kandidata, prošli otvorene audicije održane u najvećim hrvatskim gradovima. U glavnoj ženskoj ulozi buntovne tinejdžerke Ariel Moore nastupila je Opatijka Mateja Majerle koja je, kako sama kaže, cijelo vrijeme suzdržavala suze radosnice: “Izuzetno me raduje što nastupam pred svojom, domaćom publikom i to sa projektom koji je nešto najljepše što mi se dogodilo u životu i ostvarenje je mog životnog sna. Hvala od srca svim Opatijcima na prekrasnoj podršci! Ovakav odaziv i aplauz je nevjerojatan!” Osim Mateje, dio izuzetno talentiranog ansambla su i cijenjena jazz vokalistica Lela Kaplowitz, pjevač Dino Antonić, široj publici poznat iz popularnog showa “Hrvatska traži zvijezdu”, operni pjevač iz HNK “Ivan pl. Zajc” Dario Bercich ali i plesači i koreografi Martina Kolega i Davor Worda Ćiković, svi redom uspješni Riječani koji nisu krili zadovoljstvo nastupom.

Prema riječima producenta Branka Glada, vijest o uspjehu hrvatske inačice “Footloose-a” odavno je prešla granice Hrvatske te već postoje pozivi za europska i američka gostovanja. Nakon svega viđenog u Puli i Opatiji, svima željnima odlične zabave, plesa, pjesme i pozitivne energije, ostaje nam preporučiti da ne propuste “uhvatiti” i pogledati ovaj sjajan mjuzikl koji svoju ljetnu turneju nastavlja 16. srpnja u Osijeku.

Komentari