Footloose nakon Pule stiže u Opatiju

131

Svi posjetitelji pulske Arene, njih više od dvije tisuće, u četvrtak su svjedočili glazbenom-scenskom doživljaju kakav Pula dugo vremena nije vidjela. Mjuzikl ”Footloose”, Broadwayski spektakl u privatnoj produkciji, do sada neviđenom energijom glazbe, plesa, pjevanja i emocijama nabijenom pričom, oduševljenu publiku više od dva sata držao u uzbuđenju i zanosu te je, nakon spektakularnog završetka i dugotrajnih ovacija, u Areni bilo malo onih koji su ostali sjediti.

U režiji proslavljenog redatelja i koreografa Igora Barberića, ansambl ”Footloose-a”, sastavljen od redom izuzetno talentiranih mladih ljudi, na pozornici u Areni doista je pokazao kako i u Hrvatskoj postoje “trostruke prijetnje” (pjevač-plesač-glumac) kakvih se ne bi posramili ni Broadway i West End. U glavnoj ulozi buntovnog tinejdžera Rena McCormacka pred svojom je publikom nastupio Puljanin Nikola Milat koji nije krio oduševljenje što nastupa u svom rodnom gradu: ”Ovo je sjajno! Znao sam da će nastupati u Puli biti jedan od vrhunaca moje dosadašnje karijere, ali nisam ni sanjao da ćemo biti tako dobro primljeni i ispraćeni ovakvim ovacijama i oduševljenjem publike. Hvala svim mojim Puležanima!”. Osim Nikole, zadovoljstvo nastupom u Areni nisu krili ni, također Istrijan, Davor Lovrinić i Puljanka Mirjana Sinožić, glumica u HNK Varaždin, ali ni ostatak ansambla koji se u Puli sjajno zabavio.

Uz pjesme kao što su naslovni song ”Footloose”, ”Trebam heroja” i ”Kao pravi raj”, nešto stariji gledatelji prisjetili su se 80-ih godina, pa im je pulski spektakl izmamio i suze na oči jer su ih brojni hitovi nostalgično vratili u dane mladenačkih zabava. ”Jednostavno sam oduševljena i suzdržavala sam se da i sama ne stanem na pozornicu s ovim mladim ljudima!” – kazala je jedna od razdraganih gledateljica u Areni, a s njom se zasigurno slažu i brojni turisti, Puležani i posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske i svijeta koji su u Pulu pristigli samo zbog ”Footloose-a” i Arenu napustili prepuni pozitivne energije kojom ”Footloose” jednostavno obiluje.

Gostovanje u Puli bila je prva postaja na ljetnoj turneji ovog glazbeno-scenskog spektakla koji će 29. lipnja gostovati na Ljetnoj pozornici u Opatiji, a nakon toga i u Osijeku. Zidine Arene i svi njezini posjetitelji još će dugo pamtiti ovaj mjuzikl koji je na najbolji mogući način označio početak spektakularnih ljetnih nastupa na najljepšoj pozornici pod zvijezdama.

Komentari