Fiumare 2019. – Punim jedrima u bogata festivalska događanja za vikend!

51

Krajem mjeseca svibnja na Korzo su uplovile tradicijske barke, a s njima u Rijeku je uplovio i Fiumare.
Festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem do 5. lipnja svakodnevno će nas vraćati “100 godina u prošlost”, u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa.

Nakon svečanog otvorenja 8. Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije – Fiumare 2019. i defilea sudionika festivala, bogat program nastavlja se i tijekom vikenda.

U subotu 1. lipnja, od 9 do 20 sati, odvijat će se prezentacija tradicijskih barki u Mrtvom kanalu.  Kraj kazališta, od Wenzelove ulice do tržnice, od 9 do 14 sati svakako posjetite Eko – etno sajam autohtonih proizvoda Kvarnera na kojem će svatko pronaći nešto po svom guštu.

Jedrarska ulica bit će kreativni odjel u kojem će se od 9 do 14 sati održavati Likovni susreti.

Gat Karoline Riječke i akvatorij putničke luke bit će centar brojnih događanja u sklopu programa Fiumare. Program počinje Danom otvorenih paluba koji traje do 14 sati. U 13 sati počinje Regata tradicijskih barki na jedra, koja traje sve do 16 sati. Tijekom cijelog dana odvijat će se brojni zabavni programi i radionice, koji su dio ovogodišnjeg festivala Fiumare.

Večer će biti rezervirana za Primorsku večer na Gatu Karoline Riječke. Početak je zakazan za 18 sati, a ples i pjesma trajat će sve do 2 ujutro. Za dobru zabavu pobrinut će se Grooversi i Eureka band, a u ponudi će biti veliki izbor ribljih specijaliteta ( inćuni, srdele, frigane lignje, tuna steak, dagnje na buzaru, škampi na buzaru…).

U nedjelju 2. lipnja od 16 sati, na Gatu Karoline Riječke, čeka vas 38. Primorska regata krstaša.

Više o Fiumare 2019. možete pogledati na www.visitrijeka.hr

.

Komentari