Fiumanka – Riječki i hrvatski praznik jedara slavi punih 20 godina!!

174

Prošlo je dvadeset godina od kada je riječka Fiumanka prvi put razvila svoja jedra. Malo tko je tada vjerovao da će se gradu poput Rijeke dogoditi regata poput Fiumanke. A ne samo da se dogodila, nego i uspješno jedri već čitava dva desetljeća!

Rijeka i njezina luka ponovo će postati mjesto susreta mnogobrojnih nautičara na međunarodnoj jedriličarskoj manifestaciji koja u najsjevernijem jadranskom zaljevu, iz godine u godinu okuplja više od 200 jedrilica i gotovo dvije tisuće jedriličara.

fiumanka1

Fiumanka je riječki i hrvatski praznik jedara s motom „Imaš barku, imaš jedro, prijavi se!“, a ove godine obilježava značajnu obljetnicu koju ćemo naznačiti novim, zanimljivim događanjima.

Fiumanka je jedna od rijetkih, ako ne i jedina velika regata koja je potpuno besplatna!
I ne samo to, svatko tko je ikad jedrio na Fiumanki, sa sobom je ponio majicu kao uspomenu na sudjelovanje, a Rijeka ga je kao dobar domaćin uvijek dočekivala otvorene luke i srca, osiguravajući svim sudionicima besplatan vez i gostoprimstvo nakon regate.

Fiumanka je postala nezaobilazno mjesto susreta nautičara, medija i gospodarstvenika. Zahvaljujući svojim medijskim jedrima, otplovila je daleko izvan nacionalnih granica i prometnula se među vodeće nautičke događaje.

U četvrtak, 6. lipnja, otvara se Regatni ured Fiumanke i počinje dvodnevna manifestacija AdRia4Blue čiji je cilj promocija plave ekonomije i održivog gospodarstva. Manifestaciju organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom.
U večernjim satima na Botelu Marina udruga LP rock organizira humanitarni koncert.

Dani vikenda od 7. do 9. lipnja proteći će u znaku jedrenja i dobre zabave. U petak jedre mediji, u subotu će zaploviti 20. Fiumanka, a u nedjelju humanitarna 10. Rotary regata. Za dobru zabavu u petak su zaduženi grupa Colonia i svevremenski Kantridersi, a u subotu nakon ceremonije proglašenja pobjednika, Riječani će zaljuljati rivu od Gata Karoline Riječke sve do Terminala na najvećem disco partyu na otvorenom uz disco kugle i poznate hitove 70′ i 80′.

Osim što će i ove godine o Fiumanki pisati i pričati njezini medijski pokrovitelji, različite zanimljivosti uz izravna uključivanja u regatu te razgovori s jedriličarima i posjetiteljima moći će se pratiti i na YouTube kanalu Fiumanke. Kroz zanimljivu kampanju na Facebooku, u najavu riječke regate uključili su se brojni Riječani i njihovi prijatelji koji sa svih strana svijeta pozivaju na Fiumanku.

Sve informacije o regati potražite na našoj internetskoj stranici www.fiumanka.eu, Facebook stranici Fiumanke te instagram profilu fiumanka_regata.

Zato što je jedrenje više od sporta, a Fiumanka je više od regate i zahvaljujući jedinstvenom pristupu organizaciji, riječka regata uspješno se pozicionirala među vodeće nautičke događaje po atraktivnosti, brojnosti sudionika i međunarodnoj prepoznatljivosti. Stoga i ove godine s velikim zadovoljstvom poručujemo  – vidimo se na Fiumanki!

fiumanka

Program 20. Fiumanke

Četvrtak, 6. 6.
10:00 – 21:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku
09:00 – 17:00 Gospodarska manifestacija Adria4Blue; promocija plavog gospodarstva i održivog razvoja
20:00 Humanitarni koncert udruge LP rock; Botel Marina

Petak, 7. 6.
09:00 – 17:00 Gospodarska manifestacija Adria4Blue; promocija Plavog gospodarstva i održivog razvoja
09:00 – 22:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku
14:00 Start 7. europske medijske regate (regatno polje ispred riječkog lukobrana)
20:00 FIUMANKA & LIFE party Novog lista; Boonker (samo uz pozivnice)
20:00 Kantridersi; Terminal
21:00 Colonia; Gat Karoline Riječke

Subota, 8. 6.
08:00 – 11:00 Radno vrijeme ureda za prijave na Fiumanku
12:00 Start 20. Fiumanke
17:00 Klapa Intriga; Termina
20:30 Ceremonija proglašenja pobjednika
21:30 Blame It On The Boogie; disco party
22:00 Disco Inferno Magic band i Grapevine babies; Gat Karoline Riječke

Nedjelja, 9. 6.
11:00 Start 10. Rotary Fiumanke

 

Komentari