Fini mirisi u subotu se šire u Voloskom, zavirite na Festival glazbe, umjetnosti i gastronomije

47

Ove subote, 15. lipnja, u Voloskom se održava nova manifestacija  “Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival”, u kojoj će se okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz regije. Festival se održava u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere uz potporu Turističke zajednice grada Opatije.

U 18 sati na više lokacija u Voloskom počinje program Voloskane. Na tri pozornice nastupit će izvođači različitih vrsta glazbe: popa, jazza i elektroničke glazbe. Izvođači su: Vedran Ružić Trio, Katarina Jurić, Reinkarnacija, Jena de Man, Marcel, Super Saiyan, Soulfreq i DJ Elemental.

Lokalni ugostitelji imat će zadatak osmisliti 3-4 jela i predstaviti te prodavati po promotivnim cijenama na štandovima postavljenim u gastro dijelu. Sudjelovanje su najavili kulinarski majstori iz Plavog Podruma, novootvorenog Boema i slastičarnice KaoKakao.

Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi, istaknuo je Marsel De Privitellio, jedan od organizatora festivala.

U Voloskani sudjelovat će umjetnici Claudio Frank, Žana Boyd, Sanja Prodan, Loredana Bradaschia, Nikica Karas i drugi.

Komentari