‘Fina akcija’ u sklopu listopadskog Eko Cvetka

102

Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja Finu akciju koja će se održati u ponedjeljak 12. listopada 2015. godine, od 16 do 20 sati, u sklopu listopadskog izdanja sajma Eko Cvetko na Drenovi. Akcija se ukratko može opisati kao “kvartovsko” druženje i osvještavanje zajednice o važnosti uzgoja i konzumacije lokalno uzgojenih namirnica kroz radionice kreativnog kuhanja i vrtlarstva. Radionice će voditi Dora Tkalec iz drenovskog ogranka Grupe solidarne razmjene (GSR), a posjetitelje očekuje izrada “seed bombs”, praktični savjeti urbanog vrtlarenja, priprema sezonskih salata i netipičnog gulaša.

Fina akcija se nadovezuje na Kombinatov projekt Recept: Aktiviraj se! koji je na proljeće održan kroz dva kulinarska druženja u centru Rijeke. Kuhanjem namirnica lokalnih OPG-ova okupilo se volontere i udruge mladih radi ostvarivanja bolje međusobne komunikacije, poticanja suradnje te razmjene znanja i vještina. Kroz Finu akciju nastoji se ovakve društveno-angažirane sadržaje izmjestiti van samog gradskog centra te potaknuti zajednicu na slične aktivnosti.

fina eko cvetko

Kombinat poziva volontere da se još uvijek mogu do ponedjeljka prijaviti za volontiranje na Finoj akciji putem e-mail adrese kombinat@kombinat.com.hr .

Na kraju, spomenimo i to da se ova građanska akcija provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Kombinat / Fina akcija / Eko Cvetko

Komentari