Festival svjetla Zagreb 2019. – Grad postaje slikarsko platno umjetnicima svjetla!

70

Zagrebačka povijesna jezgra u slijedeća četiri dana, sve do 24. ožujka osvjetljavat će treće izdanje Festivala svjetla.

Zagreb umjetnicima svjetla uz pomoć noćnog neba postaje slikarsko platno, gradskim ulicama, šetalištima, trgovima, pročeljima zgrada udahnjuju novi život. 

Obojani grad vabi ljude da borave na otvorenom, uživaju u spektakularnim vizurama grada i na najljepši način dočekaju proljeće.

Svakoga dana, od 18 do 23 sata na više gradskih lokacija održavat će se bogati svjetlosni program –  Čarobna šuma u Tunelu Grič, Rosa i cvijeće u Art park, Čuvati svjetla u Tomićevoj ulici, Svjetionik u Kuli Lotrščak, Lounge svjetla na Strossmayerovom šetalištu – istok, Križić-kružić na Strossmayerovom šetalištu-zapad, Saće na Vranyczanyjevoj poljani, Akvarij u Parku Grič, Vitraji crkve sv. Katarine – Crkva sv. Katarine, Voli me ne voli me na Platou Gradec, Luster u galeriji u atriju Galerije Klovićevi dvori, #Wall u Galeriji Klovićevi dvori, Buđenje na Jezuitskom trgu, Aquastreet u Opatičkoj ulici, Metamorfoza u Hrvatskom institutu za povijest, Oblak pergola (Matematizirani oblak) u velikom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Proljetnice na Vrazovom šetalištu, igralište iz snova – Dubravkin put (Dječje igralište), Laserski show na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Meteoriti na Tuškancu, Peach Blossom Source na Strossmayerovom šetalištu-zapad, Heading to better u Parku Grič, Panda Land  – Ljeto kino Gradec.

FESTIVAL SVJETLA ZAGREB/FESTIVAL OF LIGHTS ZAGREB 20.-24.03.2019.#Zagreb #FestivalofLightsZagreb #FestivalSvjetlaZagreb #ZagrebLights #Zagreb #VisitZagrebIzvor: Turistička zajednica grada Zagrebahttp://www.festivalsvjetlazagreb.hr/

Objavljuje Grad Zagreb Službena stranica u Četvrtak, 7. ožujka 2019.

http://www.festivalsvjetlazagreb.hr/

 

 

 

 

Komentari