Festival posvećen teranu i tartufima

297

Ovogodišnji 6. po redu Festival terana i tartufa održat će se 24. listopada u samoj starogradskoj jezgri Motovuna. Drevni gradić na brdu s pogledom na Motovunsku šumu i rijeku Mirnu, ugostit će domaće proizvođače terana, lokalne vinare te nadaleko poznate tvrtke koje se bave otkupom i preradom tartufa.

Manifestacija započinje u 12 sati izložbom i degustacijom proizvoda od tartufa i terana. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kn gosti mogu kušati izložena vina. Svečano otvorenje manifestacije je u 14 sati, a proglašenje najboljih terana po mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda i najvećeg tartufa održat će se u 15 sati. S druge strane pak, dodjela nagrada i ocjenjivanje najboljeg vina po mišljenju publike tradicionalna je svečanost koja neće ni ove godine izostati. Posjetitelji glasovanjem za svoje najdraže vino ulaze u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti primamljive nagrade.

Festival terana i tartufa zabavaProstrani Trg Andrea Antico postat će središte zbivanja i okupljanja. Ovdje će goste tijekom cijelog dana zabavljati Kvartet Istria. U 16 sati sve posjetitelje, vinoljupce i gurmane očekuje otvorenje likovne izložbe TeTa4 , četiri mlade akademske umjetnice: Ivone Maslak, Elizabete Močibob, Tine Radosavljević i Nevene Živić. Nakon izložbe u 17 sati nastupa mlada i vesela Limena glazba iz Buja.

Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o gastro showu. Pripremat će mnoge domaće delicije i jela na bazi tartufa i terana koje posjetitelji mogu kušati po promotivnim cijenama, pa vjerujemo da iz Motovuna nitko neće otići prazna želuca.

Cjelodnevni eno i gastro užitak u samom srcu Motovuna najbolji je poziv da subotu, 24. listopada provedete u centralnoj Istri, kušate tartufe i podrumsku kapljicu, opustite se i prepustite čarobnom gradiću Veloga Jože.

Komentari