Festival Opatija najavio mnoštvo kazališnih predstava u ožujku

60

Adut Festivala Opatije za mjesec ožujak jest pregršt kazališnih gostovanja i predstava za odrasle i djecu. Već u prvom tjednu ožujka, kongresna dvorana hotela Adriatic će ugostiti Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i Kazalište Mala scena Zagreb.

Varaždinci dolaze u Opatiju s novom predstavom „Ružni“ gdje su se uhvatili u koštac s interpretacijom istoimenog teksta jednog od najprodavanijih njemačkih autora mlađe generacije, Marius von Mayerburga. Predstava „Ružni“ upozorava na današnju bolnu opsjednutost izgledom, ljepotom i mladošću. U današnjem pojednostavljenom svijetu u kojem je sve manje prostora za osjećaje, stremljenje k istom idealu vodi do gubitka identiteta.

Redatelj varaždinske adaptacije Ružnih je Jernej Kobal, a u predstavi igraju Robert Plemić, Ivica Pucar, Barbara Rocco i Mitja Smiljanić. Opatijska publika moći će pogledati ovu predstavu već u petak, 2.ožujka u 20 sati.

A nedjelja 4.ožujka rezervirana je za dječju predstavu „Tajne začarane šume“, Kazališta Mala scena Zagreb. Predstava je osamdesetih godina bila veliki hit, a tada su put do srca publike pronašli Vitomira Lončar, Nada Rocco i Ivica Šimić. Danas se nova generacija mladih glumaca okušala u ovom veselom, ali zahtjevnom komadu Zvjezdane Ladike.  U maniri komedije dell’ arte, predstava će ponuditi puno radosti i smijeha malim gledateljima, ali upozoriti ih na prijateljstvo kao na najveću vrijednost i vrlinu. Redatelj i skladatelj „Tajne začarane šume“ je Ivica Šimić, koreografkinja je Larisa Navojec, a scenaristica Dinka Jeričević. U nedjeljnoj matineji s početkom u 12 sati, namijenjenoj djeci starijoj od tri godine, nastupit će Mirela Videk, Iskra Jirsak i Marko Hergešić.

Već sljedećeg tjedna Zlatna dvorana hotela Imperijal ugostit će dvije hrvatske operne dive, Sandru Bagarić i Martinu Tomčić, koje će u pratnji Darka Domitrovića na glasoviru upriličiti koncert Belcante.

Komentari