Festival čokolade u Opatiji

150

čokoladne pločice

Slatka zadovoljstva Opatiji i njenim posjetiteljima ovog vikenda donosi Festival čokolade, tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije koja će mirise i okuse najpopularnije slastice na svijetu umiješati u opatijsku gastronomsku ponudu, spa & wellness užitke, pa čak i glazbene doživljaje.

Uz „Čokoladnu čaroliju“ – prezentaciju, degustaciju i prodaju čokoladnih delicija četrnaest renomiranih proizvođača iz Hrvatske i Slovenije, koja će se od petka 5. prosinca do nedjelje 7. prosinca održavati na maloj sceni Ljetne pozornice, različita lica i okuse čokolade predstavit će izložba „Od kakaovca do čokolade“ koju tijekom sva tri dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer organizira svjetski poznati čokoladni brand Barry Callebaut, a jedinstven i neočekivan spoj čokolade, vina i maslinova ulja okosnica je programa „Opatijski paradoks“ koji će se održati u Villi Angiolini u subotu, 6. prosinca, od 17 do 22 sata.

Dani čokolade 2013

 “Opatijski paradoks uvijek je vrlo atraktivan za posjetitelje, jer pruža doista neobičnu, ali iznimno ukusnu kombinaciju okusa kojoj smo uz vrhunska vina i čokoladne praline dodali i maslinovo ulje. Uz kupnju degustacijske čaše od 50 kuna gosti će moći probati sva vina renomiranih etiketa kao što su Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Korta Katarina, MasVin, Ščurek, Tomaz te Vinarija Šipun, maslinova ulja Oliveri i Negri te praline slastičarni Vilma iz Raba i Casa del Padrone iz Krka”, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić, dodavši da će za trajanja ovog programa u glazbenom paviljonu ispred Ville Angioline nastupiti grupa The Blondes.
Uz ova tri centralna događanja, čitav će vikend proteći u znaku čokolade zahvaljujući nizu zanimljivih programa, radionica, degustacija i koncerata. Već u petak, u 18 sati u Villi Angiolini održava se radionica za najmlađe Škola izrade slastica za male sladokusce, od 18 sati u hotelu Continental nastupa The Blondes, a u 19.30 sati u hotelu Bristol počinje eno-gastro večer uz gostovanje vinarije Radovan i živu glazbu Dua Timeless.

Dani čokolade 2013, Šator ljetna

U subotu će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održavati edukativna radionica „Sve što ste htjeli znati o čokoladi“ u terminima od 10 do 12, te od 16 do 18 sati, a tijekom čitavog dana na maloj sceni Ljetne pozornice djeca će moći isprobati oslikavanje lica „Choco Tatoo“. Najmlađima će biti posvećeno i najviše događanja – u 10 sati u Villi Angiolini ponovit će se Škola izrade slastica za male sladokusce, od 12 do 18 sati u hotelu Continental moći će sudjelovati u izradi „Božićne slagalice“ i velikog Božićnog drvca od čokolade, a u 17 sati na Ljetnu pozornicu stiže Sv. Nikola! Subota će biti i dan brojnih glazbenih nastupa: od 18 do 23:30 sati u hotelu Continental nastupa Duo Brentini, od 20 do 23 sata u hotelu Ambasador Damir Kedžo otpjevat će Chocolate Love Stories, a u 20 i 30 sati u Operetti počinje koncert klasične glazbe Pure Chocolate Festivala Kvarner, tijekom kojeg će svaki glazbeni stavak u izvedbi ansambla Purpur pratiti probrane praline austrijske marke Zotter.

Nedjeljni će dan započeti radionicom ukrašavanja slastica u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u 10 sati, a uz Choco Tatoo koji će ponovo biti dostupan tijekom čitavog dana na maloj sceni Ljetne pozornice i Božićni izlog u hotelu Continental od 12 do 18 sati, djeca će već od 11 sati moći uživati u čokoladnim radostima na radionici u kavani Palme hotela Bristol.
vruća čokolada
Niti posljednjeg dana Festivala čokolade neće nedostajati glazbe – Duo Blondes nastupit će od 10:30 do 12:30 te od 15 do 17 sati u glazbenom paviljonu parka Angiolina, Passion Trio od 13 do 16 sati na terasi hotela Milenij, a centralno ”čokoladno zbivanje” čitavog dana bit će Croatian Choco Concept by Čokolada i Orah & Atelier Ecostyle u Villi Angiolini s početkom u 16 sati, na kojem će se održati i Choco Show, odnosno promocija i degustacija personaliziranih čokolada i pralina i dizajniranih choco gastro suvenira uz voditelja Dražena Turinu Šajetu te goste Vedrana Ružića i Damjana Brnića.

U Festival čokolade uključili su se i opatijski ugostitelji, restorateri i hotelijeri koji će tijekom tri dana nuditi posebne čokoladne menije, ali i wellness centri koji su osmislili jedinstvene tretmane sa čokoladom.

Komentari