Europski tjedan mladih u Rijeci se obilježava edukativnim sadržajima i raspravama

7

U cijeloj Europi od 29. travnja do 5. svibnja obilježava se Europski tjedan mladih. Ovogodišnja je tema Demokracija i ja, što je poveznica s predstojećim Europskim izborima. Cilj je potaknuti mlade na odgovornost i donošenje odluka.

 U Rijeci je u Tjednu mladih organiziran program dva dana, 30. travnja i 6. svibnja. U utorak, 30. travnja u 12 sati u parku Mlaka počinje informativno-edukativni kutak o mogućnostima u vezi s predstojećim Europskim izborima. Predstavit će se i mogućnosti sudjelovanja mladih u projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Na skupu mogu sudjelovati mladi Riječani kao i mladi iz drugih zemalja, a susret je osmišljen kao razmjena iskustava.

U informativno-edukativnom kutku predstavit će se i teme održivog razvoja te pravilnog postupanja s otpadom. Uz taj eko-kutak organizirani su još i debatni kutak za raspravljanje o temama važnim za mlade te rekreativni kutak, koji služi za informiranje o zdravom načinu života.

U ponedjeljak, 6. svibnja u 12 sati u Gradskoj vijećnici Zaklada Fridrich Ebert i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu predstavit će svoje rezultate istraživanja vezane uz mladež u Hrvatskoj. Nakon toga slijedi rasprava na temu Mladi u Hrvatskoj: stavovi, vrijednosti, potencijali. Taj je program ujedno dio riječkog obilježavanja Dana oslobođenja od fašizma.

 

Komentari