ESI: Hrvatska briljirala u vaterpolu

Hrvatski vaterpolisti osvojili tri postolja na Europskim sveučilišnim igrama u Rijeci.

795

Prva tri mjesta u muškom vaterpolu pripala su Rijeci, Zagrebu i Splitu, dok je ženska vaterpolo momčad osvojila drugo mjesto.

Finale muškog vaterpola između riječkog i zagrebačkog Sveučilišta održalo se na unutarnjem olimpijskom bazenu Kantrida u Rijeci ispred prepunih tribina riječkih i zagrebačkih navijača, ali i navijača iz ostalih europskih država koje se natječu u raznim sportovima na Europskim sveučilišnim igrama. Već od samog početka finalne utakmice osjećao se pozitivan kompetitivni duh koji je obećavao odličnu atmosferu, kako na tribinama tako i u bazenu. Vaterpolisti riječkog Sveučilišta dominirali su od samog početka te su osvojili prvo mjesto s rezultatom 5:3, čime je zagrebačko osvojilo drugo, a splitsko Sveučilište treće mjesto.

vaterpolo16

Bilo je zadovoljstvo igrati u finalu Europskih sveučilišnih igara. Igrali smo jedni za druge, bili smo entuzijastični i fokusirani. Zaista je lijepo iskustvo igrati pred ispunjenim tribinama“, izjavio je Arsen Sušanj, vaterpolist riječkog Sveučilišta, inače igrač Vaterpolo kluba „Delfin“ iz Rovinja te se zahvalio svojim suigračima na timskom radu „jer bez timskog rada nema ništa“.

Trener vaterpolista riječkog Sveučilišta Toni Krolo, inače golman VK Jadran iz Kostrene, zahvalio se na vrhunskoj organizaciji vaterpolo turnira i čestitao svima koji su sudjelovali. Rekao nam je kako su u skupini imali lak posao te da su tek u polufinalu i finalu uslijedile prave utakmice. „Finale je bilo napeto. Iako smo cijelo vrijeme vodili, trebalo je zadržati mirnoću jer je jedna greška mogla preokrenuti rezultat s obzirom na to da i Zagreb ima odlične igrače“. Ekipe se međusobno poznaju otprije i to im je pomoglo da pripreme pobjedničku taktiku.

Vaterpolo momčad Sveučilišta u Rijeci čine Marin Begonja, Filip Brkić, Deni Cerniar, Marko Cirković, Predrag Cvijanović, Andrija Kaluđerović, Nino Mudražija, Duje Peroš, Marko Šarić, Ivan Ševeljević, Mario Štokić, Arsen Sušanj, Mislav Vrlić i trener Toni Krolo.

vaterpolo14

Da se u Hrvatskoj igra odličan vaterpolo svjedoči i uspjeh riječkog ženskog vaterpolo tima koji je osvojio srebrnu medalju u finalnoj utakmici protiv Nizozemki s rezultatom 3:6.

Čestitamo svim ekipama i hvala im na odličnoj atmosferi te zdravom sportskom duhu!

Komentari