EPK: Rijeka postaje domaćin sastanka Međunarodne mreže za izvedbene umjetnosti

11

ETM jedna od najvećih međunarodnih mreža za izvedbene umjetnosti, s oko 450 članova iz više od 50 zemalja, svoj jesenski plenarni sastanak ove godine održava u Rijeci, od 24. do 27. listopada 2019.g. Sastanak će okupiti više od 400 profesionalnih umjetnika iz cijelog svijeta, a sve u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Rijeka se time ponosno pridružuje gradovima poput Berlina, Sofije, Budimpešte, Berlina, Glasgowa, Krakova i Kopenhagena, koji su ugostili IETM, čiji su trajni ciljevi međunarodne koprodukcije, suradnički projekti i procesi, mobilnost umjetnika i razmjena profesionalnih znanja.

Središnja tema plenarnog sastanka IETM-a u Rijeci je publika i uključivanje zajednica, s ciljem da se potakne novo razumijevanje razvoja publike te da se prodube postojeći koncepti povezani s razvojem publike. Sudionici sastanka, koji predstavljaju različite zemlje i različitih su profesija, razmišljat će o aktivnom uključivanju zajednice u stvaranje i realizaciju kulturnih i umjetničkih programa.

O tim će temama u Rijeci govoriti razni stručnjaci, između ostalih Andrej Mirčev, Igor Stokfiszewski, Jenny Wilson, Simón Hanukai, Goran Tomka, Luca Ricci, Darko Lukić,  Rarita Zbranca, Zvonimir Dobrović, Natalia Skoczylas, Goran Sergej Pristaš i mnogi drugi.  Također, kroz program IETM-a, odnosno predavanja i posebne umjetničke šetnje, bit će predstavljen i program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Skup je ujedno i izvanredna prigoda za predstavljanje domaće izvedbene scene nekima od najvažnijih međunarodnih promotora, producenata, koproducenata i ravnatelja festivala.

IETM u Rijeci održat će se na više lokacija: u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u RiHubu, u Udruzi Delta 5 te u Filodramatici, a pratit će ga i bogat umjetnički program.

Komentari