Dva omiljena opatijska događanja otkazana

24
Izvor: RetrOpatija Facebook

Epidemiološka situacija proteklih dana u Hrvatskoj ne obećava. Slijedom toga, zbog sigurnosnih razloga otkazana su mnoge manifestacije i događanja među kojima i RetrOpatija i Carski grad. RetrOpatija se trebala prvotno odviti krajem srpnja, nakon čega je prebačena u kolovoz, dok je Carski grad trebao biti održan 20. srpnja. S obzirom da su obje manifestacije otkazane, sredstva iz budžeta Turističke zajednice Opatija preusmjerit će se na financiranje rada turističke ambulante u rujnu.

Organizatori RetrOpatije priopćili su:

Epidemiološka situacija koja je tijekom proteklih dana pokazala naznake pogoršanja dovela je do otkazivanja i odgode brojnih manifestacija u Hrvatskoj zbog sigurnosnih razloga, a toj brojci pridružuje se i RetrOpatija, omiljena opatijska ljetna manifestacija čija je organizacija postala nemoguća u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.

Sigurnost naših gostiju i posjetitelja nam je na prvom mjestu. Više no ikada, svi turistički djelatnici moraju brinuti o zaštiti zdravlja svojih gostiju. Nije ovo bila laka odluka, nakon dugih mjeseci izolacije i karantene, svima bi nam odlično došla večer opuštanja i zabave, no trenutačna epidemiološka slika ne dopušta nam previše opuštanja. Moramo ostati odgovorni i voditi računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa. Kako je RetrOpatija manifestacija na otvorenom, koja podrazumijevaju slobodno kretanje i druženje većeg broja ljudi, jednostavno ne možemo zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika.

Veliko finale RetrOpatije 2021. godine održat će se 26.06.2021.!”

Komentari