Du Motion oduševio i treći put

313

Oko tisuću i pol trkača iz cijelog svijeta sudjelovalo je jučer u velikoj završnici globalno sve popularnije trkačke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik.

“Ovo je bila jedna od najboljih ideja za godišnji odmor ikad, osjećam se kao na vrhu svijeta!” oduševljeno će Britanac Marcus Ranney nakon istrčanog 21 kilometra.

Sa sudionicima iz 45 zemalja svijeta, među kojima i SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske, Brazila, Francuske, Indije, Japana, Tajlanda, Novog Zelanda, Egipta i Južnoafričke Republike, Du Motionova perjanica Dubrovački polumaraton učvrstio je svoju poziciju najinternacionalnije hrvatske utrke koja mami raznovrsnim programom, bogatima trkačkim paketima, te dakako, samom destinacijom, gradom Dubrovnikom.

du motion 2017 - promo1

Za treće izdanje Dubrovačkog polumaratona prijavilo se 800 trkača. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Ante Živković – AK Dubrovnik (1:16:02), Drago Paripović – AK Žumberak (1:17:51) i Zaim Suman – Neretva Run (1:19:11), dok su u ženskoj kategoriji prve do cilja došle bosanskohercegovačka atletičarka porijeklom iz Kenije Lucia Kimani (1:25:01), Nora Trklja – Team Friends (1:27:08) i Tanja Samardžić – Atletska udruga “Moslavina u pokretu” Kutina (1:27:42).

“Fenomenalan doživljaj, obavezno dolazimo i dogodine”, moglo se čuti iz usta mnogih tek što su prošli ciljnu ravninu, a ako je suditi po dosadašnjem broju trkača “povratnika”, nema sumnje da će tako i biti.

du motion 2017 - promo3

700-tinjak trkača krenulo je u nedjelju na 5-kilometarsku utrku humanitarnog karaktera za dječaka koji je osvojio apsolutno sva srca, Nevia Krešića, za kojeg je prikupljeno 74 125 kuna. Rezultatski, najbolji u muškoj kategoriji bili su crnogorski triatlonac Miloš Mikić (19:11min) te članovi dubrovačkog veslačkog kluba Neptun Toni Crnjak (20:11min) i Lovro Čondrić (20:27min). Postolje je za dlaku izmaklo prošlogodišnjem pobjedniku iz Bugarske, Plamenu Alexievu, koji je stigao četvrti. Među ženama su slavile članica HPD “Sniježnica” Marina Maslek (24:13min), Britanka Danika Kritter (24:48) i Josipa Jurković iz Neretva Run (25:03min).

U subotu je održana Utrka dubrovačkim zidinama, u sklopu koje je stotinjak sudionika testiralo svoje sposobnosti na zahtjevnoj stazi, s impresivnim pogledom na grad. Najbolji među njima bili su Nela Madeško u ženskoj i Lazar Badanjac u muškoj kategoriji.

Pala je i jedna prosidba na pozornici... :)
Pala je i jedna prosidba na pozornici…

Posebno mjesto u besprijekornoj organizaciji utrka ponovo su zaslužili brojni volonteri, njih čak 500.

Du Motion je ovogodišnjim izdanjem dodatno podigao ljestvicu i već krenuo s pripremama za novo izdanje koje je na rasporedu 28. i 29. travnja 2018. godine.

Komentari