Druga prilika za Tower of Babylon i Lorenu!

240
lorena bućan

Ovogodišnji pobjednik Dore je Roko Blažević s pjesmom ”The Dream”. Roko je osvojio najviše glasova pubike i najviše glasova žirija. Odmah iza njega je bila Lorena,dok je treće mjesto osvojio Luka Nižetić.

Članovi Udruge obožavatelja eurovizijskog festivala Hrvatske – Eurofest Hrvatska ocijenili su sve pjesme ovogodišnje Dore te je pobjednica tog glasovanja Lorena s pjesmom Tower of Babylon.  Zbog toga će ona predstavljati Hrvatsku na natjecanju OGAE Second Chance Contest 2019., u organizaciji talijanskog OGAE kluba i time dobiti drugu priliku.

Članovi Eurofesta Hrvatske svaku su pjesmu izvedenu na Dori 2019. ocjenjivali bodovima od 1 do 10 te je tako svaka pjesma imala podjednake mogućnosti. Rezultati glasovanja prilično se podudaraju s rezultatima Dore, ali prva tri mjesta obrnutog su redoslijeda – na prvom mjestu našla se Lorena i Tower of Babylon, na drugome Luka Nižetić i Brutalero, a Roko i The Dream našli su se na trećem mjestu. Kako su sve tri pjesme posve različitog stila presudno je očito bilo kojem glazbenom stilu naginju članovi Udruge, ali jasno je da su svi suglasni sa službenim rezultatima Dore.

OGAE Second Chance Contest ili „Druga prilika“ organiziraju eurosong fan klubovi još od 1987. kako bi dali drugu priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu, a po mišljenu njihovih članova to zaslužuju. Natjecanje se odvija u digitalnom obliku preko interneta i društvenih mreža, a vrijede slična pravila kao i na Eurosongu.

Hrvatska je do sada sudjelovala 19 puta na tom natjecanju, a najbolji rezultat postigla je 1996. pjesma Spray u izvedbi Novih fosila, osvojivši drugo mjesto. Hrvatska do sada nikada nije pobijedila na tom natjecanju, a najuspješnija je Švedska s ukupno 15 pobjeda.

POREDAK HRVATSKOG IZBORA ZA OGAE SECOND CHANCE CONTEST 2019. – 1. Lorena: Tower of Babylon, 2. Luka Nižetić: Brutalero,  3. Roko: The dream, 4. Ema Gagro: Redemption, 5. Beta Sudar: Don’t give up, 6. Mantrra: In the shadows, 7. Domenica: Indigo, 8. Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić: Vrijeme predaje, 9. Lea Mijatović: Tebi pripadam, 10. Jure Brkljača: Ne postojim kad nisi tu, 11. Lidija Bačić: Tek je počelo, 12. Bernarda: I believe in true love, 13. Elis Lovrić: All I really want, 14. Kim Verson: Nisam to što žele, 15. Gelato sisters: Back to that swing i 16. Jelena Bosančić: Tell me

 

Komentari