Dora 2020. – Pred nama je vikend najvećeg domaćeg TV spektakla, gosti show programa Netta i Roko Blažević

261
Foto/Twitter

Izvođači već pristižu u Opatiju, odrađuju se i prve probe na pozornici dvorane Marino Cvetković, koja u subotu postaje središtem hrvatskog glazbenog događanja i najvećeg domaćeg TV spektakla.

dora 2020
Foto/HRT

Na ovogodišnju Doru stiže eurovizijska pobjednica 2018. godine, popularna Izraelka Netta, koja je spektakularnom pobjedom u Lisabonu s pjesmom Toy prije dvije godine dovela Eurosong u Izrael.

Netta će biti gošća show programa Dore uz Roka Blaževića, našeg prošlogodišnjeg pobjednika Dore koji nas je predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

roko
Foto/HRT

Opatija je već tradicionalno domaćin televizijsko-glazbenog spektakla HRT-a, izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije „Dora 2020.“ i Glazbenih dana HRT-a.

Glazbeni dani HRT-a trajat će dva dana, 28. i 29. veljače. Tako će 28. veljače biti koncert Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u Dvorani Gervais s retrospektivom dosadašnjih opatijskih popularnih melodija.

„Dora 2020“ održat će se u izravnom prijenosu HRT-a 29. veljače 2020. u opatijskoj dvorani Marino Cvetković.

Ocjenjivački sud „Dora 2020“ za natjecanje je izabrao 16 skladbi i tri rezervne.

Ove godine na Dori nastupaju Marin Jurić Čivro s pjesmom „Naivno“,  Edi Abazi s pjesmom „Coming home“, Mia Negovetić s pjesmom “When it Comes to You“,  Colonia s pjesmom „Zidina“, Zdenka Kovačićek s pjesmom „Love, Love, Love“, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe s pjesmom „Vrati se iz Irske“, Jure Brkljača s pjesmom „Hajde nazovi me!“, Damir Kedžo s pjesmom „Divlji vjetre“, Lorena Bućan s pjesmom „Drowning“, Alen Vitasović & B. Matija Čerina s pjesmom „Da se ne zatare“, Aklea Neon s pjesmom „Zovi ju mama“, Indira s pjesmom „You Will Never Break My Heart“, Nikola Marjanović s pjesmom „Let’s forgive“, Đana s pjesmom „One“,  Bojan Jambrošić s pjesmom „Više od riječi“ i Elis Lovrić s pjesmom „Jušto“.

Tri su rezervne skladbe koju izvode Marcela OrosiLet me Break Your Heart“, Dino PetrićŠto si meni ti“ i SingrliceZavičaj“.

Pobjednik Dore predstavljat će nas na sljedećem Eurosongu u Rotterdamu u Nizozemskoj.

Komentari