Donna Vekić početkom lipnja organizirat će humanitarni teniski turnir!

26

Koronavirus proteklih je mjeseci zaustavio cijeli svijet, pa i svijet sporta. Otkazuju se turniri diljem svijeta, uključujući dva Grand Slama, Roland Garros i Wimbledon.

S obzirom na situaciju, najbolji svjetski tenisači i tenisačice dijele sudbinu ostatka svijeta i posljednje mjesece provode u karanteni uz posebne programe treniranja. Takva će situacija po svemu sudeći potrajati barem do kolovoza, a možda i do rujna.

Jedna od tenisačica kojoj je prisilni odmor teško pao je i Osječanka Donna Vekić kojoj je 2019. stvarno bila dobra godina i možda i najbolja sezona do sada. Završila ju je na 19. mjestu zahvaljujući, između ostalog, četvrtfinalu US Opena, a obzirom na odličnu formu cilj za ovu godinu bio joj je ući u top 10.

No, dok se to ne dogodi, Donna je odlučila organizirati humanitarni teniski turnir u svom rodnom gradu na kome bi se okupili neki od ponajboljih bivših i sadašnjih hrvatskih tenisača i tenisačica.

Detalja o toj humanitarnoj akciji za sada nema mnogo, ali zna se da je Donna pozvala Bornu Ćorića, Gorana Ivaniševića, Ivu Majoli te sadašnje reprezentativce Hrvatske koji su poziv srdačno prihvatili. Turnir bi se trebao održati početkom lipnja i nadamo se i da hoće. Bravo Donna!

Komentari