U Art-kino stiže najbolji dokumentarac Središnje i Istočne Europe!

98
Zimsko_čudo

Zimsko_čudo

U petak, 15. studenoga s početkom u 20 sati održat će se svečana premijera filma «Zimsko čudo» Željke Sukove i Gustava Becka. Na premijeri će se publici predstaviti, uz redateljicu, riječki dio tima koji je radio na filmu – producent Aleš Suk, protagonisti filma Tajči Čekada, Ranko Luževac, Loredana Presta, snimateljica tona Ana Jurčić, dizajner zvuka Zoran Meved i Josip Maršić koji je sa Zoranom Medvedom potpisuje glazbu.

«Zimsko čudo» je alegorija o jeseni religija i proljeću emocija, snimljena u vrijeme karnevala i Uskrsa na suprotnim stranama svijeta. Protagonisti filma, čija je realnost upitna, promišljaju putove svoje vjere.

Zimsko_čudo

Riječka publika ima prilike pogledati film nakon što ga je nedavno žiri Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi proglasio najboljim dokumentarcem Središnje i Istočne Europe.

Također, «Zimsko čudo» pred riječku publiku stiže nakon međunarodne premijere na danskom CPH: DOX-u i prikazivanja na švedskom Göteborg International Film Festivalu, te nakon Festivala mediteranskog filma u Splitu, projekcije tijekom međunarodne radionice Refineri + ExOriente Film u Rijeci i prikazivanja – izvan konkurencije – na 11. Liburnia Film Festivalu u Ičićima.

Film će se prikazati i dva puta reprizno, u subotu i nedjelju, 16. i 17. studenoga s početkom u 20 sati i 30 minuta u Mini Art-kinu.

Komentari