Dođite na Medicinski fakultet i poslušajte predavanje o mikrobima!

32
Travanjska izložba o mikrobima na Medicinskom faklutetu bila je osobito zanimljiva najmlađima

Pred nama je još jedno popularno – znanstveno predavanje o mikrobima, koje će se u sklopu nacionalne kampanje, čiji je nositelj Hrvatsko mikrobiološko društvo, održati u Zagrebu i Rijeci, održati u periodu od 2. do 5. listopada 2019.godine.
Uz Sveučilište u Rijeci, u kampanju su uključeni Sveučilište u Zagrebu i Hrvatsko katoličko sveučilište.

Popularno znanstveno predavanje pod nazivom „Nevidljivi život u vodi; Kakvi mikrobi takav ti – nevidljivi stanovnici našeg tijela“,  u Rijeci će se održati u srijedu, 2.listopada, u 16 sati, u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 

MedRi jedan je od partnera ovog nacionalnog projekta, a  uključeni su studenti koji provode javno, znanstveno-popularno predavanje  i prof.dr. Maja Abram, pročelnica Zavoda za mikrobiologiju i parazitologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Cilj predavanja je educirati širu javnost svih dobnih skupina o mikrobima, koji su svuda oko nas, u zraku, u vodi, u nama i na nama. Toliko su sitni, oku nevidljivi, da ih milijuni mogu stati na vrh igle, a život na Zemlji bez njih bio bi nemoguć.

Zahvaljujući ovome predavanju svi zainteresirani mogu naučiti  nešto novo i korisno o mikrobima i njihovim dobrim i lošim stranama. Svi su dobrodošli na zanimljivo predavanje ove srijede, 2. listopada u 16 sati,  u Vijećnicu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Komentari