Dječji festival “Tobogan” Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture – Projekcija filma u Ljetnom Art kinu „Moje neobično ljeto s Tess“

13

U sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u utorak 2. Srpnja u 21,30 sati u Ljetnom Art-kinu održat će se projekcija filma „Moje neobično ljeto s Tess“, nizozemske obiteljske drame namijenjene djeci od 11 godina nadalje, režisera Stevena Wouterlooda.

Desetogodišnjeg Sama, kao najmlađeg u obitelji, proganja pomisao da bi jednoga dana mogao ostati posve sam. Tijekom ljetnih ferija koje s obitelji provodi na otoku Terschelling, Sam počinje trenirati samoću. Na plaži dječak upoznaje neobičnu djevojčicu Tess koja ga ubrzo uvuče u svoje tajnovite planove. Osim nesvakidašnjih avantura koje će proživjeti na ljetnim praznicima, Sam će shvatiti važnost obitelji i uživanja u sadašnjosti.

U „Mojem neobičnom ljetu s Tess“ uhvaćen je osjetljivi period tranzicije iz djetinjstva u adolescenciju te trenutak otkrivanja nekih važnih životnih  istina o svijetu oko nas. Ovaj nizozemski igrani film svoju je svjetsku premijeru doživio na ovogodišnjem Berlinaleu, a prikazan je i na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino  na kojem je osvojio nagradu publike. Film se prikazuje s hrvatskim titlovima. Iako je ulaz slobodan, zbog ograničenih mjesta u kinu molimo gledatelje da rezerviraju ulaznice na e-mail:ulaznice@art-kino.org.

Dječji festival Tobogan dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.

Komentari