Dječji festival Tobogan – “Puzzlodrom”, radionica senzornog kazališta “Čujte naš glas”, predstava “Voćne priče”…

11

U utorak 9. srpnja 2019.godine u 17 sati na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci održat će se javna akcija Puzzlodrom, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Jeste li čuli kako ponekad stariji znaju reći “treba gledati širu sliku“? E pa djeca će je ovdje stvarati i slagati svatko s jednim detaljem, jednim puzzlom koji onda čine jednu veliku ilustraciju, a koju će za ovu priliku pripremiti umjetnik i dizajner Saša Masks.

U sklopu Dječjeg festivala „Tobogan“ u  utorak 9. srpnja u 18 sati u Dječjem vrtiću Maestral na adresi Kozala 47/a u Rijeci održat će se riječko predstavljanje radionice senzornog kazališta “Čujte naš glas“. Radi se o iskustvenom i interaktivnom izvedbenom pripovijedanju priča za djecu s poteškoćama iz spektra autizma.

Čujte naš glas
Radionica “Čujte naš glas”

 

Radionica „Čujte naš glas (“Hear Our Voice“), na kojoj su sudjelovali i riječki glumci-lutkari, održala se u siječnju 2019. u irskom gradu Galwayu. Radionica se održala pod vodstvom Tima Webba, bivšeg umjetničkog ravnatelja kazališta Oily Cart iz Velike Britanije, a u organizaciji irske humanitarne ustanove Galway Autism Partnership. Radionica je urodila lutkarskim izvedbama za djecu s različitim poteškoćama u razvoju – autizmom, razvojnim i intelektualnim te senzornim poteškoćama. Rezultati ove radionice sada se prezentiraju i u Rijeci.

Lutkarska predstava „Voćne priče“ slovenskog Inkubatora Moment, autora i izvođača: Aje Kobe, Filipa Šebašajeviča i Tilena Kožamelja, namijenjena djeci od 5 godina naviše, koja će se u utorak 9. srpnja u 19 sati održati na Tržnici Brajda, je popunjena,  a sve one koji su svoje ulaznice rezervirali, mogu ih podići sat vremena prije početka predstave na blagajni GKL-a Rijeka (Blaža Polića 3), a najkasnije 15 minuta prije početka izvedbe.

Komentari