Dječji festival “Tobogan” – Ponedjeljak bogat događanjima za male i velike

16

U sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u ponedjeljak, 8. srpnja od 9 do 11 sati na prometnom poligonu Doma mladih Rijeka održavat će se vožnja bicikla.
Riječki Dom mladih tri dana uzastopce (8., 9., i 10. srpnja) u istom terminu otvara vrata poligona svim zaljubljenicima i znatiželjnicima koji žele usavršiti svoje biciklističke vještine. Dobrodošla su djeca, mame, tate, bake, stričevi, prijatelji…mali i veliki.

Istoga dana u 19 sati na Tržnici Brajda održat će se lutkarska predstava „Voćne priče“ slovenskog Inkubatora Moment, autora i izvođača: Aje Kobe, Filipa Šebašajeviča i Tilena Kožamelja. Ovo je lutkarska predstava bez lutaka, ali kutija punih voća i povrća, dok je dnevna doza vitamina u boci svježe iscijeđenog smoothija. Boji li slon zaista kapule? Može li bundeva stati na svoje noge? Saznat će svi koji dođu!

Voćne priče

Predstava je nastala u okviru dvogodišnjeg projekta Inkubatora Moment (Slovenija) koji okuplja perspektivne i angažirane mlade umjetnike. Glumačka podjela je međunarodna; autori predstave dolaze iz Slovenije, Slovačke i Češke. Sva tri izvođača školovana su na Odjelu za alternativno i lutkarsko kazalište na Kazališnom fakultetu Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu (DAMU).

U ponedjeljak 8. srpnja 2u 21 sat u Ljetnom Art-kinu, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ održat će se i projekcija video reportaže „Riječka voda“, u produkciji Doma mladih.

Riječka voda4 

Gdje izvire riječka voda i kojim putem dolazi do naših domova? Je li naša riječka voda stvarno najbolja i najukusnija? Odgovore na ova i druga pitanja publika će dobiti u dokumentarnoj video reportaži koji su snimili polaznici filmske grupe Doma mladih pod vodstvom Josipa Šarlije.

U ponedjeljak, 8. srpnja u 21,30 sati u Ljetnom Art-kinu, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ slijedi i projekcija obiteljskog akcijskog trilera „Haker“, redatelja Poula Berga.

Haker

Film je namijenjen djeci od 9 godina naviše, a prikazuje se s hrvatskim titlovima. Zbog ograničenih mjesta u kinu molimo gledatelje da rezerviraju ulaznice na e-mail: ulaznice@art-kino.org. U slučaju kiše projekcija se održava u isto vrijeme u dvorani Art-kina.

 

Komentari