Dječja radost u subotu će zavladati Korzom

31

U subotu 16. veljače, najmlađi će prošetati Korzom i pokazati koliko je velika dječja mašta i kreativnost. Cijela vojska vrtićara i osnovnoškolaca prezentirat će svoje maske i pokazati koliko se trud uložen u izradu maski itekako isplati.

Dječju karnevalsku povorku najavila je Ines Boban- Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke. U 13 sati kreće maškarana povorka najmlađih, koji su garancija da će se i u budućnosti njegovati karnevalska tradicija. U povorci će sudjelovati gotovo 5.000 djece u 62 karnevalske grupe vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Zabave i plesa na Korzu u subotu sigurno neće nedostajati te će nas prije početka povorke zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske čekaju nas Prve riječke mažoretkinje.

Nova Kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak i Meštar Toni predvodit će Dječju karnevalsku povorku zajedno s novim princom Daliborom Vranješom i princezom Leonom Tepša te njihovim pratiteljima Rokom Miše Videčak, Stellom Paulić i Magali Paliskom.

Povorka će se kretati rutom od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte. Kroz program Dječje karnevalske povorke pratit će nas voditelji na 4 pozornice duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Gordana Brkić – Žagar i Nina Dukić Srok na Korzu, Alen Polić u Scarpinoj, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu te Valerio Benčić – Vale u Export Delti.

Tijekom povorke, već tradicionalno, na nekoliko punktova u gradu oslikavat će se lica, a svi oni koji neće moći taj dan doći na Korzu mogu mališane pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili na YouTubeu.

Ines Boban – Štiglić najavila je i ostale programe Riječkog karnevala koji su pred nama. Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja sa sjajnim programima tijekom Karnevala. Također pridružuju mu se Dani smijeha u Karnevalu u organizaciji Aplauza, koji su nam pripremili izvrsne kazališne predstave, a prva na redu je 19. i 20. veljače, komedija Dame biraju u HKD-u na Sušaku. I dalje plešemo petkom od 21 sat u Pašcu, a subotom od 19 sati u Domu Zamet. Ovogodišnji Oktanski bal zakazan za 15. veljače u Grand Hotelu Bonavia, sva prikupljena sredstva donira Udruzi djece s Downovim sindromom „Rijeka 21“. Karneval u tunelima nastavlja se i ovog vikenda kada nas zabavlja reper Stoka, a na drugom floru čeka nas prljavi ples u tunelima 80’s.

Ines Boban – Štiglić podsjetila je na Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom kada su za dobru atmosferu, 16. veljače u 20.30 sati, zaduženi Jole i Trio Cukar i Caffe. Ulaznice se mogu se kupiti u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu ili na ulazu u Export Deltu na dane koncerata ( 40 kn pretprodaja / 50 kn na dan koncerta). Na istoj lokaciji, Export Delti, čeka nas 23. veljače Carnival DJ Session party na koji je ulaz besplatan. Gat Karoline Riječke, 23. veljače u 14 sati, postat će pista za najbolje boardere i njihove vratolomije. Također isti dan je rezerviran i za puknute oktance i Maškarani rally Pariz – Bakar te Dobrovoljno davanje krvi u Domu Crvenog križa od 13 sati.

Riječka udruga karnevalista ove godine pobrinula se da izlozi na trasi kojom prolaze Dječja i Međunarodna karnevalska povorka budu također „maškarani“. Četrnaest karnevalskih grupa, KG Draške maškare, KG Prijatelji – Amici, KG Siti i pijani, MK Pašac, KG Čiket, KG Lako ćemo, KG Pikići, KG Vežički kampaneli, KG Trsačke maškare, KG Viva Ri, KG Veseli oldtajmeri, KG Gušti su gušti, ZU Pehinarska gospoda, PD Zametske maškare i zvončari, posudili su svoje kostime za „maškaranje“ izloga sve do kraja karnevalskog razdoblja, 6. ožujka.

Ovogodišnji karnevalski izlozi su: izlozi Grada Rijeke, Zdravlje i ljepota JGL, Croatia in a box,  Marella, Max & Co, Tosca Blu, Max Mara, Ghetaldus, Futura nova, Torbica i Pivka. Također uključio se i Foto Kurti, koji pruža potporu s popratnim materijalima uz kostime. Za kraj podsjetila je na TIPSY Ballrom, inovativni glazbeni program elektronske glazbe u formi suvremenog bala pod maskama u renesansnoj dvorani Filodrammatice 23. veljače u 22 sata.

Komentari