Dječja radost na Korzu u 64 karnevalske grupe

286

Bilo ih je skoro 4.500 u 64 grupe, došli su u najrazličitijim oblicima i pokorili riječko Korzo – zečići u šeširu, bubamare, samuraji, dinosauri, Indijanci, planinari, sretne zvjezdice, tulipani… Svaka grupa posebna i samo svoja, ali ono što je svima bilo zajedničko je ljubav prema maškaranju i Dječja karnevalska povorka koja ih je okupila u centru Rijeke na ovu veselu i šarenu subotu.

DKP2017 1Nakon zagrijavanja uz zborove Male Riječane, Morčiće, Male Tratinčice i Tratinčica, nastup Prvih riječkih mažoretkinja te primanja malih predstavnika karnevalskih grupa kod gradonačelnika, prosula se rijeka mališana po Korzu, tjerajući sve loše pred sobom.

DKP2017 2

Na čelu povorke, uz Kraljicu Riječkog karnevala Elaie Filipović i Meštra Tonija, gledatelje su pozdravili i mali predstavnici kraljevske loze – princeza i princ Riječkog karnevala Lana Kinkela i Adrian Varelija, prva i druga pratilja Mia Popovački i Robin Ferlindeš te prvi pratitelj Luka Ožbolt i dvojica drugih pratitelja Dominik Kontić i Rene Bertos.

DKP2017 3

Nakon okrunjenih glava slijedila je prava karnevalska priča u 64 slika, naslikana u glavama najmanjih karnevalista i prenesena u najljepše kostime, koreografije i alegorijska kola. Zaključak je kao i svake godine po završetku Dječje karnevalske povorke isti – za budućnost karnevala u Rijeci nema straha!

DKP2017 4Za sve koji ovu subotu nisu mogli biti na Korzu i pratiti Dječju karnevalski povorku, moći će pogledati snimku na službenim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili reprizu prijenosa na Kanalu Ri u subotu 25. veljače.

I ne zaboravite: 26.2. Međunarodna karnevalska povorka u centru grada!

DKP2017 5

Foto: Riječki Karneval

Komentari