Svoj potpis na jedro podrške prvi su stavili tradicionalni pokrovitelji  Fiumanke – Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica Grada Rijeke. Svi oni istaknuli su značaj Fiumanke koja ni nakon osamnaest godina održavanja ne posustaje u nastojanjima da još snažnije promovira Rijeku i Kvarner kao atraktivnu turističku i sportsku destinaciju, zbog čega joj sve ove godine pružaju punu potporu.

U četvrtak 8. lipnja s radom započinje Regatni ured Fiumanke. U Riječkoj luci održat će se prezentacija jedrilica Fareast, dok su večernji sati rezervirani za humanitarni koncert riječke udruge LP Rock i udrugu Veliko srce-malom srcu na brodu Marina te glazbeni program na Terminalu.

Petak 9. lipnja ispunjen je različitim događanjima na moru i kopnu! Uz Liburnijsku, Rotary i Europsku medijsku regatu, na Rivi Boduli počinje sajam Plavo-zeleni Expo. U večernjim satima održat će se koncert Crvene jabuke. Subota je dan glavne regate s bogatim programom na moru i kopnu.

Dodatne informacije o programima mogu se pronaći na www.fiumanka.eu.

Fiumanku potražite i na društvenim mrežama!