Devetnaesti susret klapa Bašćinski glasi

426

Devetnaesti susret klapa Bašćinski glasi održat će se u subotu 26. studenog u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Na tiskovnoj konferenciji, koja se održala u restoranu Fortunal, u memorijalnoj sobi istoimene klape „Fortunal“, predsjednik KUD-a „Bašćinski glasi“ pojasnio je kako je dotični susret klapa nastao još 1992. godine. Tajnica riječke podružnice Hrvatske glazbene unije nije skrivala zadovoljstvo izborom klapa na ovogodišnjem susretu, dok je pročelnik Ureda za kulturu dao svoj osvrt na pitanje o komercijalizaciji klapskog pjevanja.

Na Bašćinskim glasima nastupit će trenutno najkvalitetnije klape – ženske klape Kolapjanke iz Siska i Luka iz Rijeke te muške klape Podvorje iz Kaštel Sućurca, Adrion iz Makarske, Šufit iz Splita, Kastav iz Kastva, Bunari iz Vodica, Puntari iz Omiša te ovogodišnji pobjednici Omiškog festivala, klapa Pinguentum iz Buzeta. Posebni će gosti biti Vokalisti Salone koji će odati počast nedavno preminulom bardu klapske pjesme Ljubi Stipišiću Delmati.

Ulaznice za 19. Bašćinske prodaju se po cijeni od 100 kuna od petka će biti u prodaji u TIC-u na Korzu, agenciji New Sound u Matuljima, restoranu Fortunal na Zametu, caffe baru Gradina, kartomatu na Korzu te na web-stranici kulturaplus.com. Početak programa koji će voditi Joso Krmpotić zakazan je za 19 sati i 30 minuta.

Komentari