Demistifikacija 5G mreže: u Ogranku Trsat predavanje na temu “Famozni 5G: prilike, šanse, opasnosti”

39

Malo je koja tema bila toliko aktualna, burna, sporna i atraktivna poput 5G-a proteklih mjeseci. Neki su u njemu vidjeli već aktivnog uzročnika nevolja (pa i aktualne korone), drugi izvore budućih nevolja, a treći ogromne prilike za ekonomski razvoj i kvalitetu života. Što je istina? Tko u toj priči pretjeruje? Što je zapravo 5G?

U sklopu programa Poslovnog kutka Gradske knjižnice Rijeka u Ogranku Trsat 3. lipnja u 18:30 sati bit će održano predavanje stručnjaka za nove tehnologije Damira Medveda pod nazivom Famozni 5G: prilike, šanse, opasnosti”.

Damir Medved zadužen je za razvoj poslovanja Ericssona Nikole Tesle u novim poslovnim područjima poput primjena novih tehnologija (AI / 5G) za proizvode i usluge u domeni pametnih gradova/otoka/regija. Uz to, Damir Medved i koordinira razvojne aktivnosti u Centru kompetencija za pametne gradove u Rijeci, gdje je težište projekata upravo testiranje novih tehnologija u suradnji s građanima, gradskom upravom i komunalnim poduzećima. Aktivan je i u NGO sektoru gdje vodi Društvo “Bez granica” na realizaciji programa u Zavičajnom muzeju Drenove – kulturnom centru baziranom na najnovijim tehnologijama.

Broj sudionika je zbog broja mjesta ograničen te je sudjelovanje potrebno prijaviti na mail poslovni.kutak@gkri.hr. Nakon kratkog ex katedra predavanja, predavač će odgovarati na pitanja prisutnih te će se veći dio susreta odigrati u formi pitanja i odgovora te rasprave jer želja je kroz demokratičnu formu svim zainteresiranima pustiti prostor za pitanje i razjašnjavanje prisutnih dilema.

Komentari