Dani mobilnosti i edukacije – Što Brexit znači za hrvatske studente?

35

BHV Education i Institut Educa organiziraju Dane mobilnosti i edukacije, u Rijeci 29. ožujka i Zagrebu 30. ožujka, na kojima će se od predstavnika britanskih sveučilišta iz prve ruke moći saznati informacije o mogućnostima studija u inozemstvu, ali i o promjenama koje donosi Brexit.

U Velikoj Britaniji studira više od 139.000 EU studenata, među kojima su brojni Hrvati kojima je Velika Britanija broj 1 destinacija za studij otkako je Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

Vijest o skorom izlasku Velike Britanije iz Europske Unije zabrinula je studente koji se spremaju na studij na britanska sveučilišta. Na koliko će Brexit biti odgođen, kakve promjene Brexit donosi za hrvatske studente koji su trenutno na studiju, a kakve za one koji se tek spremaju upisati studij?

Na Danima mobilnosti i edukacije doznajte sve novosti i informacije vezane uz Brexit izravno od predstavnika britanskih sveučilišta.

Dani mobilnosti i edukacije održat će se u Rijeci (Filozofski fakultet) 29. ožujka i Zagrebu ( Algebra LAB ), 30. ožujka od 11 sati.

Osim iz Velike Britanije dolaze i predstavnici fakulteta iz Italije, Švicarske i Nizozemske, a zainteresirani posjetitelji moći će se informirati o obrazovnim programima na edukativnim predavanjima i radionicama.

U sklopu Dana mobilnosti i edukacije, u Zagrebu će biti održana dodjela certifikata sudionicima međunarodnog natjecanja Best in English/ Best in Deutsch u kojem je ove godine sudjelovalo oko 25.000 učenika iz 30 zemalja Europe, od čega rekordnih 91 škola iz Hrvatske.

Razlog za posebno slavlje je visoki rezultat hrvatskih učenika jer je prvo mjesto u Europi u znanju njemačkog jezika osvojila Gimnazija Josipa Slavenskog iz Čakovca.

 

Komentari