Danas u Buzetu počinje program drugog vikenda Buzz@teen

198

buzz teen

Igru je, s motovunskog, preselio i na susjedno brdo, a Buzet je postao mjesto održavanja festivalskog programa za djecu i mlade, ali i cijele obitelji – Buzz@teen. Buzz@teen je ovdje za mlade – kako bi odgojili nove generacije onih koji vole europski film, prepoznaju njegovu ljepotu, kao i ljepotu filmskih festivala.

Buzz@teen je ovdje i za odrasle za koje se u Buzetu prikazuju izabrane filmove iz programa Motovun Film Festivala. U 2 vikenda trajanja, od 25.7. do 3.8. Buzz@teen nudi sve ono što i njegov stariji brat – idiličnu lokaciju, najbolja recentna ostvarenja svjetskih kinematografija i posebnu atmosferu zbog koje je broj onih koji pohode velik, a veza ovih festivalskih zbivanja i njihove publike čvrsta.

Nakon vrlo uspješno održanog prvog vikenda, u svojem drugom vikendu održavanja, Buzz@teen, nudi za svakoga ponešto – filmove za mlade, filmove za odrasle i filmove za one između, koncert, filmski kviz i jednu besplatnu filmsku projekciju. Iz programa za djecu možemo istaknuti filmove kao što su “Detektivska agencija JerryMaya” o mladom detektivskom paru i jednoj tajanstvenoj kutijici koja im donese opasne problem ili Zip&Zap i ekipa pikulaša, priču o kultnim španjolskim strip-junacima. A za one koji su odrasli (ali im roditelji to ne priznaju), tu su Atlantida o dvije sestre i jednoj ljetnoj oluji koja mijenja sve u njihovim životima ili Supernova o životu jedne petnaestogodišnjakinje koja živi u maloj sredini čiju dosadu prekida činjenica da se u njezinu kuću zaletio automobil. Automobil mladog i zgodnog vozača.

Program

Program počinje već u četvrtak, 31.7., Filmskim kvizom s Deanom Kotigom, poznatim Motovuncem i televizijskim “lovcem”, a svoje filmsko znanje mogu provjeriti svi, bez obzira na dob i količinu filmskog iskustva. Što se popratnih zbivanja tiče, u subotu u 23 sata u Baštionu koncert će održati Zoran Predin & D. Kukuruzović Django Group – Predinovi hitovi u ovom ruhu i gypsy swing standardi sigurno će razigrati ovu posebnu ljetnu buzetsku noć.

 

Komentari