Dan ružičastih majica – Radionica “Izražavanje vlastitih osjećaja” na temu prevencije vršnjačkog nasilja

811
Foto/MUP

U srijedu, 26. veljače, u povodu obilježavanja Dana ružičastih majica, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, s početkom u 9.20 sati, održat će se radionica pod nazivom “Izražavanje vlastitih osjećaja“.

Radionicu organizira Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s djelatnicima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka za  učenike Osnovne škole “Brajda” u Rijeci.

Na temu prevencije vršnjačkog nasilja cilj radionice je prepoznati teškoće s kojima se mladi suočavaju prilikom izražavanja određenih osjećaja, koji su u podlozi svakog nasilja, pa i vršnjačkog (strah, ljutnja) te posljedice po njih i njihove odnose.

Osim ove radionice, policijski službenici Odjela prevencije tijekom veljače održavaju edukativna predavanja na temu prevencije vršnjačkog nasilja u riječkim Osnovnim školama “Eugen Kumičić”, “Pehlin”, “Zamet”, “Brajda”, “Dolac”, “Turnić”, te u Osnovnoj školi “Milan Brozović” Kastav i Osnovnoj školi “Jelenje-Dražice”.

U sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica između 24. i 26. veljače preventivne aktivnosti održavaju se i na području Policijskih postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres, Crikvenica, Krk, Opatija,  Vrbovsko i Delnice.

Tematska predavanja i preventivne info-punktove policijski službenici ovih policijskih postaja provode u suradnji s lokalnim partnerima (predstavnici lokalne samouprave, škole, centri za socijalnu skrb, organizacije civilnog društva).

Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola te građanima radi prevencije nasilja promoviranjem poruka tolerancije i nenasilja.

Komentari