Dan astronomije & Međunarodne noći promatranja Mjeseca u Astronomskom centru Rijeka

12

Prigodni program povodom Dana astronomije & Međunarodne noći promatranja Mjeseca održat će se 26. rujna 2020. godine ujutro i navečer u Astronomskom centru Rijeka, Sveti Križ 33, Rijeka.

Jutarnji izvanredni program započinje u 11 sati s animiranim filmom Utrka do Zemlje i radionicom „Školarci raketarci“ za uzrast djece 6 do 11 godina. Tijekom radionice djeca će prisustvovati eksperimentu lansiranja rakete te izradi rakete od ekoloških materijala. U slučaju vedrog vremena od 12.30 sati biti će vođeno  promatranjem sunca „Sunce na dlanu“.

Večernji program započinje u 18.30 sati s programom za mlađu publiku i animiranim filmom Utrka do Zemlje. U ovom zabavnom filmu moći ćete saznati da li je Zemlja tek optička varka te zašto ne padne na Mjesec. Ta i još mnoga druga pitanja muče stanovnike Mjeseca, Gasmoonce i Karmoonce pa će ovi hrabri astronauti pokušat će napraviti svemirski brod kojim će sletjeti na taj neobičan planet Zemlju u doba dinosaura. Povratak na Mjesec još je veća avantura u kojoj ćete na zabavni način naučitit kako rade rakete.

Povodom Noći promatranja Mjeseca uslijediti će u 19.30 sati predavanje Utrka do Mjeseca.

Povodom Dana astronomije od 20.30 sati u digitalnom planetariju moći ćete saznati sve o pomrčinama Mjeseca i Sunca te o svjetlosnom onečišćenju.

Od 21.30 sati uslijediti će vođeno promatranje Mjeseca i još mnogih drugih nebeskih tijela prijenosnim teleskopima.

Organizatori Astronomski centar Rijeka, Rijeka sport d.o.o., i Akademsko astronomsko društvo – Rijeka.

Plakat.cdr

Ostale informacije:

Tijekom programa vrijede posebni privremeni uvjeti HZJZ-a stoga je preporučeno da se mjesta unaprijed rezerviraju na 051/455-700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Ulaznice za planetarij za učenike, studente i umirovljenike 20, a za odrasle 30 kuna. Ulaznice za predavanje iznose 10 kuna. Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.); Sveti Križ 33, Rijeka ili putem www.mojekarte.hr.

Pratite program i na Facebook fan stranici Astronomskog centra Rijeka te Akademsko-astronomskog društva Rijeka.

Komentari