Daj ruku, useli knjižnicu: priključi se lancu knjiga od Korza do Benčića

178
knjige

Velik je to trenutak za našu zajednicu i novi smjer razvoja čitateljske kulture u Rijeci pa i sam čin useljavanja želimo simbolički obilježiti zajedničkom akcijom – prijenosom  knjiga od ruke do ruke, putem ljudskog lanca, kojim će se nekoliko stotina naslova prenijeti od stare lokacije Središnjeg odjela Filodrammatica do nove lokacije u kvartu kulture “Benčić”.

Kilometarska linija u jednom će trenutku knjigama biti spajati Korzo i novu knjižnicu u impresivnu vizuru!

Planirani početak puta knjiga od ruke do ruke je četvrtak 21. prosinca u 13 sati, a na uključivanje su pozvani zainteresirani svih generacija. Sudjelovanje je potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca ovdje, a naš organizacijski tim će vam se javiti sa svim detaljnim uputama o okupljanju i načinu odvijanja akcije. Aktivnost se odvija uz podršku Volonterskog programa HKD-a.

Podsjetimo, u četvrtak 21. 12. u 17 sati povijesni je trenutak za čitateljsku i stvaralačku kulturu u Rijeci jer otvaramo Gradsku knjižnica Rijeka u Benčiću! Fascinantan zahvat stvaranja prave knjižnične zgrade u bivšoj tvornici cigareta, do nedavno potpunoj ruševini, time dolazi do svoga finala ili bolje rečeno pravog početka.

Stoga, od ruke do ruke, do knjižnice bez muke.

Komentari