Cirque du Soleil po prvi puta u Sloveniji predstavlja magični svijet Varekai

Doživite svijet u kojem je sve moguće. Izvanredna predstava koja će vas ostaviti bez daha!

230

14. i 15. listopada održat će se ukupno tri spektakularna Cirque du Soliel Varekao showa u Ljubljani u Dvorani Stožice.

Riječ Varekai (izgovara se ver • ay • ‘Kie) znači “gdje god” na romskom jeziku “Cigana” – svjetskih lutalica. Predstavu je napisao i režirao Dominic Champagne u čast nomadskim dušama, duhu i umijeću cirkuske tradicije te za one koji s beskrajnom strašću prate put koji vodi do Varekaia.

Varekai nastaje iz fuzije drame i akrobacije. Nemoguće postaje moguće u zapanjujućem iskazivanju spretnosti i snage, naspram inovativnih i vanzemaljskih setova, isprepletenih sa živopisnom koreografijom koja nam se obraća univerzalnim jezikom pokreta. Klatno vremena nas vodi u prošlost, odajući počast drevnoj i rijetkoj tradiciji gruzijskog plesa. Varekai nas potom katapultira u budućnost pomoću točaka Ruske ljuljačke i Klizave površine.

Duboko u šumi, na vrhu vulkana, postoji svijet u kojem su moguće drukčije stvari i ishodi. Svijet zvan Varekai.

Priča o Varekaiju počinje padom osamljenog mladića s neba, nakon što se njegov padobran sruši u sjenama čarobne šume. U kaledioskopskom svijetu ispunjenom vanzemaljskim stvorenjima, mladić započinje svoj let u avanturu koja je istovremeno apusrdna i izvanredna. Taj dan na rubu vremena, na mjestu čistih i novih mogućnosti, počinje inspirativna čarolija nanovo otkrivenog života i misterija svijeta i uma.

Nastup Cirque du Soleil Varekai održat će se u Ljubljani, u Dvorani Stožice kako slijedi:

• Petak, 14.Listopada // 20:00 h
• Subota, 15. Listopada // 16:30 h
• Subota, 15.Listopada // 20:00 h

Ulaznice su od jučer u prodaji i to po cijeni od 35 € – 94 €, a možete ih nabaviti putem službene stranice Cirque du Soleila, kao i svim Eventim prodajnim mjestima.

Za više informacija o Varekaiu, posjetite web stranicu ovih fantastičnih umjetnika.

Počastite sebe i svoje bližnje predstavom koja će vas oduševiti svojim nevjerojatnim izvođačima, savršenom produkcijom i mnoštvom boja po čemu je Varekai i poznat!

Komentari