„Carmina Burana“ vraća se na scenu!

174
Carmina burana

Carmina burana
Riječka baletna hit predstava, „Carmina Burana“ Carla Orffa u koreografiji i režiji Huga Viere te pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića u listopadu se vraća na scenu riječkog HNK Ivana pl. Zajca, a izvedbe predstave su u srijedu i četvrtak, 9. i 10. listopada 2013. s početkom u 19.30 sati.

U ovim izvedbama plešu: Marta Kanazir, Maša Kolar, Irina Köteles, Cristina Lukanec, Laura Orlić, Paula Rus, Marta Voinea Čavrak, Sabina Voinea Vukman, Anka Zgurić, Joseph Cane, Ricardo Freire, Martin Grainger, Andrei Köteles, Daniele Romeo i Svebor Zgurić. U predstavi sudjeluju i operni solisti Vanja Zelčić, Marko Cvetko i Tomislav Bekić, a uz zbor i orkestar riječke Opere, sudjeluje i riječki Dječji zbor Toretta.

Uz koreografa Huga Vieru, autorsku ekipu predstave čine i scenografkinja Dinka Jeričević, kostimograf Juraj Žigman, oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha te asistentica koreografa Maša Kolar.

Ova predstava posebne atmosfere, što ju je kritičarka Maja Đurinović nazvala „sjajnim i snažnim scenskim doživljajem“ na jedinstven način interpretira antologijsko ostvarenje njemačkog skladatelja Carla Orffa, niz od 24 uglazbljene srednjovjekovne pjesme odnosno scensku kantatu neobično sugestivne snage. I to upravo na način na koji je u početku autor razmišljao o ovome svome djelu: na način u kojem glazba, stihovi i pokret tvore jedinstvenu i zaokruženu scensku cjelinu.

Komentari